Nova versió del qViC, la v4.0

Acabo de publicar una nova versió del qVIC. Aquesta versió servirà només per als cursos senars de Primària, ESO i Batxillerat del curs vinent (2022-2023).

Com deureu saber, els nous decrets de currículum, que de moment estan en esborrany, s’apliquen el curs 2022-2023 als cursos senars i a partir del curs 2023-2024 a tots els cursos.

Com que el nou currículum introdueix els criteris d’avaluació, el canvi més important en aquesta versió és que, quan es qualifiquen activitats, cal indicar una qualificació per a cada criteri d’avaluació associat a l’activitat. Així, si a una activitat li assignarem 3 criteris d’avaluació, caldrà indicar 3 qualificacions, indicant l’assoliment de cada un dels criteris.

Com que de moment els decrets estan en esborrany, en el quadern es poden important només les competències específiques de tres o quatre matèries, a tall d’exemple. Quan els decrets ja siguin definitius i n’hagi fet el buidatge, amb el botó IMPORTAR es podrà omplir el full amb totes les matèries, totes les competències i tots els criteris d’avaluació.

A continuació us deixo un vídeo on s’expliquen amb més detall les novetats:

I també l’enllaç per obtenir una còpia de la plantilla:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1rDszSd-4-6tbdMgHhazThbBC0Zwf_y62ibkby6eloGI/copy

6 thoughts on “Nova versió del qViC, la v4.0

  1. Bon dia Jaume,
    En primer lloc, enhorabona pels teus materials i reflexions, són font d’inspiració. I ens fan repensar els nostres processos d’ensenyament.
    Sóc profe de Bio, una mica inexperta encara i començant. M’agradaria fer servir el qViC per al proper curs, perquè el trobo molt complet i m’he cansat una mica de l’Additio. En aquest comentari volia preguntar-te com accedir al full de càlcul. En obrir qualsevol dels links no em deixa fer una còpia. M’apareix aquest missatge sobre el problema:
    “No se puede abrir el archivo en estos momentos. Comprueba la dirección e inténtalo de nuevo”.
    Bé, moltes gràcies per avançat.
    Una abraçada,
    Amparo Ferrero

      1. Hola, Jaume.
        Jo tampoc puc obrir el doc. Al desacarrgar-lo o habilitar l’edició diu que està danyat.
        Moltes gràcies pel teu magnífic blog!

  2. Hola Jaume,
    Sóc professora de cicles formatius de sanitat (grau mitjà) i m’agradaria saber si és viable usar el quadern virtual del professorat amb els meus alumnes. En cas contrari, què podria fer?
    Una abraçada.

    1. Hola, Nàdia,
      em sap greu, però el qViC està pensat per a primària, ESO i Batxillerat. Per als cicles formatius no serveix.
      L’adaptació als cicles no és senzilla, que funcionen per unitats formatives i no per avaluacions i el currículum és molt diferent.
      No conec cap alternativa gratuïta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.