
Blogs educatius n’hi ha un munt i de molt interessants. En aquest, trobareu bàsicament dos aspectes, que molts cops es barregen.
Per una banda, articles més pedagògics, sobre avaluació formativa i aprenentatge basat en projectes. Per altra, articles sobre la utilització de la tecnologia als centres educatius, ja sigui pel que fa a l’aprenentatge (el que s’anomenen TAC) o pel que fa a l’organització de centre.
Això sí, tots els articles que trobareu en aquest blog estan basats en la meva experiència real. Si recomano aplicacions, és perquè les he provades al centre i m’han funcionat. No trobareu aquí recomanacions de les futures eines, sinó només d’aquelles que jo hagi provat a fons i estigui utilitzant.
Només agrair-te el material que facilites en la teua web.
M’has estalviat molta feina.
Jo l’adaptaré una mica per avaluar les competències.
Bona sort i bon curs,
Myriam (IES Xixona, ALACANT)
Moltes gràcies a tu, Myriam per llegir-me!
Hola Jaume
Recibe un saludo afectuoso desde Puebla en México; en primer lugar felicitarte por tu aportación de CoRubrics. Sin embargo, quiero comentarte que lo he intentado utilizar pero en la versión 1.0.4 en español, no aparece en el menú principal de la copia Coevaluación de la rúbrica. Por tanto, ya no es posible continuar con la creación del formulario. Ojalá me puedas orientar.
Hasta pronto
Hola José Alfredo.
Acabo de realizar pruebas y no entiendo lo que te sucede. Yo no he tenido ningún problema.
Debes identificarte con tu cuenta de Google y acceder a las plantillas públicas de Corubrics:
https://drive.google.com/templates?q=corubrics&type=spreadsheets&sort=hottest&view=public
Solo falta darle al botón Utiliza esta plantilla y se realiza la copia. Al cabo de unos segundos (3 ó 4), aparece el menú “Coevaluación con Rúbricas” al lado del menú Ayuda.
Dame alguna pista más para poder ayudarte.
Gràcies per tota la informació que ens comparteixes. Tenen molta sort al teu centre de tenir-te.
Nosaltres també treballem molt amb Google apps. M’encanten els quaderns virtuals. Ara hauré de pensar com encaixar amb el que ja tenim. Per exemple, en el nostre centre, l’assistència no es posa en el document de la matèria. Per al professor és més pràctic posar-ho en el document de la matèria, però per justificar les faltes els tutors, ho tenen més ben arreplegat.
Suposo que ja has vist l’Assistatut, que justament recull les faltes dels quaderns dels professors i les posa en un full pel tutor, on veu totes les faltes pee dies i no matèries
Hola Jaume,
Ara sí que ho he vist. Ho estic provant.
Moltes gràcies
Hola Jaume:
Me ha encantado tu cuaderno, era lo que estaba buscando, estoy en el IES la torreta de Elche, y además soy col.lega tuyo de Tecnología
Estamos trabajando mucho en programar maquinas con lectores de pantalla en Scratch 2.O , a los alumnos les encanta
@jurafgtt
Un saludo y ENHORABUENA
Muchas gracias, Juan Ramon.
Hola. Somos una Escuela de Música y Danza del Pais Vasco.
En abril adquirimos la licencia de Google Apps for education y estamos trabajando por diferentes cuestiones contra-reloj para resolver problemas del centro.
Vemos muchas ventajas y posibilidades, pero necesitaríamos un poco de asesoramiento y no lo estamos encontrando al nivel que queremos en nuestro entorno. Veo en el blogs soluciones que nos pueden ayudar en nuestra gestión, y me gustaría ponernos en contacto contigo.
Aprovecho la ocasión para felicitarte por tu blog….
Ok, te paso mi correo en privado
Hola Jaume.
Antes de nada, felicitarte por tu blog y agradecerte los temas que expones.
Llevo unos meses metido con Google App Script y he creado algunas aplicaciones y otras que tengo en mente, por este motivo, me gustaría que vieras un vídeo tutorial sobre una aplicación para tutores que he creado con Google App Script. Además me gustaría hacerte un par de preguntas para mejorarla.
Gracias.
Atentamente
Máximo Morales Escobar.
Profesor de Tecnología e Informática en el IES Santa Úrsula. Tenerife.
Disculpa que se me olvidó el enlace al vídeo:
http://youtu.be/jFmW9-ssA3A
¡Genial!. Muy buena aplicación. ¿Tienes las plantillas compartidas de forma pública para que otros puedan realizar copias y utilizarlas?
Hola Jaume!
Estic intentant utilitzar el CoRubrics, però em dóna error. Quan vaig a l’enllaç de la pàgina, i anoto la rúbrica, em diu que hi falta informació, i no queda cap casella per omplir. No sé on faig l’error. He seguit les passes tal com està posat. Segur que faig alguna cosa malament, però no sóc capaç de poder-ho veure. Em podries ajudar?
Gràcies per la feina que estàs fent.
Estel Paloma
estel.paloma@escolapia.cat
estel.paloma@gmail.com
Hola Estel,
l’error que comentes succeeix quan s’ha construït la rúbrica “copiant i enganxant” el text d’algun editor (tipus Word) que afegeix caràcters especials (salts de línia o similar).
Has d’editar el formulari i eliminar aquests salts de línia.
Arreglat!
Però tinc un altre problema. Està en el següent comentari.
Gràcies.
Gràcies. A veure si m’en surto.
Tinc un altre problema. M’he adonat que les dues darreres rúbriques del qüestionari, no em surten a les respostes, és com si hagués posat un 0. O sigui, en el qüestionari ho poso, però després a les respostes em surt un 0. Saps què pot ser?
Gràcies, Jaume.
Estel
Suposo que quan has arreglat el tema dels salts de línies, en els dos darrers aspectes de la rúbrica has modificat una mica el text.
El Corubrics comparar les respostes dels usuaris (el text del formulari) amb el text que hi ha al primer full de Corubrics. Si no coincideix amb cap hi posa un 0, que és el que et deu estar passant.
Assegura’t que el text que hi ha al formulari és idèntic al del full Corubrics. La manera més senzilla és editar el formulari, copiar el text de la respostes i enganxar-lo en la cel·la corresponent del primer full de Corubrics.
Ok. Això arreglat!
Però un altre problema. Els dos darrers grups que avaluo, malgrat que faig anotacions en el qüestionari em surten com a No Avaluat.
Al final ho faré tot bé! jajaja
Gràcies.
PD: Bon Nadal!
Jajajajajaja… al final ho aconseguirem. Però espero que les següens vegades que utilitzis COrubrics tinguis menys problemes, que sinó quasi et surt més a compte que contestin en un full i ho comptes a mà 😉
Diria que et passa una cosa semblant a l’anterior. En la segona pestanya del Corubrics (Alumnes), el nom dels alumnes (o dels grups) ha de ser idèntic al de les respostes del formulari. Si no coindeixen exactament, Corubrics no els relacionarà i dirà que no s’han avaluat.
Repassa que no hi hagi cap lletra diferent o que no tinguin un espai al final de tot. O, igual que abans, obre el formulari i fes copiar i enganxar al full de Corubrics.
A veure si hi ha sort!
PD: Bon Nadal!!!
Ho repasso. A veure si aquesta ja és la definitiva.
Després t’ho dic 😉
Una darrera cosa: es pot fer d’alguna manera perquè en el Assumpte del correu que reben els alumnes hi surti el nom de la rúbrica que estic avaluant?
Gràcies una altra vegada!
Estel
Ja està afegit a la plantilla. A partir d’ara, tots els nous Corubrics que es creïn enviaran en l’assumpte del mail de resultats el nom de la rúbrica.
Quin crack! Moltes gràcies!
Hola Jaume,
Me gustaría hablar contigo sobre la posibilidad de hacer un Hangouts para la formación de un grupo de docentes.
Saludos. Enrique.
Te mando un mail
A la fi he trobat com contactar amb tu! Fa unes quantes setmanes un company em mostrà les plantilles de Co-rubrics que havies confeccionat.
Et volia donar les gràcies! Som una apassionada de les rúbriques i de les eines de google, i ja et pots imaginar com he fet retre les teves plantilles!
Gràcies per la teva generositat!
Immaculada
Profe de Llengua
Mallorca
Moltes gràcies Immaculada!!
Hola,
Estem pensant com agilitzar el procés de creació de comptes de correu i rebuda de fotografies dels alumnes que s’inscriuen al centre.
El que voldríem fer és un formulari que reculli:
– nom
– cognom
– cicle formatiu al qual s’inscriu
– curs acadèmic que cursarà
– foto
Amb aquesta informació (que es recolliria el dia mateix de la matrícula amb un ordinador+webcam), voldríem generar per cada alumne: 1 correu dins el domini del centre, i 1 foto que portés per nom ‘curs_cicle_cognom_nom.jpg’. Així, a principi de curs tindríem 1 correu per cada alumne matriculat, i 1 foto de cadascú (ordenables per grups)
La part de generar el mail no és problema, ja ho tenim preparat.
El problema és si podem modificar un formulari de Google per tal que permeti adjuntar un arxiu (imatge) i que aquest es guardi amb un nom concret en funció de les respostes prèvies. Existeix algun script ja fet per a això? Seria complicat fer-lo?
Moltes gràcies,
Jordi
Hola Jordi,
no veig cap solució fàcil al que planteges. Els formularis de Google, que jo sàpiga, no permeten adjuntar fitxers 🙁
D’acord Jaume, gràcies de totes maneres.
Molt molt útil tot el vaig veient en aquest blog… felicitats i gràcies per compartir!
Jordi
Bones Jaume,
Sóc mestre de l’escola Nostra Senyora de la Consolació d’Alcúdia (Mallorca) i, primer, volia donar-te les gràcies per ajudar-me a fer la passa per començar a avaluar els projectes dels meus alumnes de 5è de primària amb rúbriques. Crec que és una eina genial per facilitar-nos la feina. Després, comentar-te que em dona una errada de cálcul de les mitjanes una vegada processa les respostes del formulari i no aconsegueixo descobrir on és l’errada. Em podries donar un cop de mà? Moltes gràcies.
Hola Jordi,
Google va actualitzar la versió del full de càlcul del CoRubric sense avisar i això va provoca que la fórmula no es calculés bé. Ara ja està arreglat en la plantilla, per tant, en propers usos no et passarà.
Aquest que ja tens fet, l’hauràs d’arreglar manualment, que és senzill.
La fórmula que et dóna error, a la casella I3, deus ser aquesta: =round(min(D3:H3)*2.5;2)
Depenent del nombre d’aspectes a avaluar pot canviar algun nombre. En tot cas, has de canviar el punt del decimal (en l’exemple 2.5) per una coma (2,5).
I ja està. Copia i enganxa la fórmula a la resta de caselles I4, I5 … i ja et funcionarà.
El mateix per la columna J. Modifiques la fórmula de la casella J3, canviant el punt per una coma i copies la fórmula a la resta de caselles de la columna J.
Solucionat Jaume!
Moltes gràcies una altra vegada, i donar-te l’enhorabona per la gran tasca realitzada. Comentaré als meus companys aquesta genial manera de treballar amb les rúbriques.
Salutacions!
Hola Jaume:
Avui he decidit posar en funcionament un quadern virtual en proves. L’objectiu és determinar si em llenço a la piscina i el curs vinent ho aplico a totes les meves classes.
Has fet una feina fantàstica, l’enhorabona.
Si em permets, crec que a la plantilla de 4 dies/setmana hi ha un petit error. En el full “Resum Actitud” el recompte dels quatre ítems referits al tercer trimestre no es fa perquè el rang no és correcte.
Exemple, la cel·la S3, que recompte els “d-” conté el següent:
=COUNTIF(INDIRECT(“Actitud!”&’Dades del curs’!$F$10&”3:”&”AX3″);”*”&S$2&”*”)
La referència a AX3 hauria de dir FP3.
Moltes gràcies! Ja ho he solucionat (les altres plantilles també tenien el mateix error).
Hola Jaume!
Ostres, em tornen a sortir una altra vegada tots els errors:
– hi ha caselles que no se m’omplen
– quan se m’han omplert, llavors no em detecta que hi ha un valor i per tant em surt 0
– hi ha alumnes que, tot i omplir el qüestionari, em surt com si no ho hagués fet.
A més, em passa una altra cosa estranya i és que quan vaig al qüestionari i l’edito per poder obtenir exactament el que hi ha a la resposta, i ho intento copiar on posa Rúbriques, no em copia res. No entenc el que passa.
No sé que més puc fer…
No me’n surto…
A veure si se t’acut alguna solució.
Gràcies.
Estel
estel.paloma@mataro.epiaedu.cat
Uf, amb les dades que em dónes no sé ni per on començar. Pel que sembla torna a ser algun error de salts de línies o coses per l’estil en la rúbrica, que haurà fet que el formulari no s’hagi creat bé.
Però, així de cop no se m’acudeix res més 🙁
Hola Jaume!
Hi hauria la possibilitat de poder escriure el mail que s’envia en els alumnes? Quan ho fas servir per autoavaluació surt l’escrit de:
Aquí teniu l’enllaç per puntuar la tasca dels vostres companys…
i això els despista.
Gràcies
Estel
Permetre escriure el correu de forma personalitzada crec que complicaria la utilització. Jo crec que és molt senzill, però rebo forço correus amb dubtes.
El que si podria fer és que el mail fos més genèric, sense concretar si puntua la tasca d’un company o la seva. Una cosa com “Aquí teniu l’enllaç per puntar la tasca”
Si, estaria bé fer aquest més genèric. O potser es podria posar que serveix per puntuar la tasca anomenada a l’Assumpte.
Si ho pots fer, crec que seria més entenedor pels alumnes, ja que tot i que a l’Assumpte surt de què és la rúbrica, si és autoavaluació o coavaluació, quan llegeixen el mail, es despisten.
Ja diràs o ja ho veuré si fas el canvi.
Gràcies, Jaume.
Ja està fet. A veure si ara queda més clar 😉
Moltes gràcies!
Hola Jaume,
en primer lloc les meves felicitacions per la feina tant eficaç que estàs fent!!
Et voldria consultar el següent:
Tinc 20 formularis amb tres preguntes:
– Nom (text)
– Escull nivell (llista)
_Pregunta (text)
Aquesta és la que es diferent en cada formulari.
Tots aquests formularis tenen associat un mateix full de càlcul i funciona correctament. Ara bé, cada formulari en crea un full.
El que voldria seria que:
– A les dues primeres columnes tingui el resultat de les dues prefuntes. A la columna C el resultat del primer formulari, a la columna D la tercera pregunta del segon qüestionari….
Tot a la mateixa hoja.
Hi ha algun scrip? És difícil de poder-lo aconseguir?
No se si m’he explicat amb claretat.
Rep una cordial salutació.
Hola Josep,
no conec cap script que faci això que demanes exactament. Potser si m’expliques el context, çes a dir, per a què utilitzes aquests formularis i com és que en tens 20 de diferents… potser se m’acut algun script que, sense fer exactament el que demanes, pugui servir-te.
Gràcies per seguir el bloc 🙂
Kaixo Jaume:
Gracias, eskerrikasko, gràcies por tu trabajo. Son propuestas muy útiles. Me ha gustado especialmente el script de CoRubric, sobre todo porque permite, sin que el profe sea el eje de todo, educar al alumno en la coevaluación, en establecer unos indicadores de evaluación y aplicarlos.
He encontrado un pequeño fallo, en la versión en euskara, en el correo que recibe el alumno una vez evaluado hace falta realizar una traducción lo puedes ver en esta imagen https://goo.gl/5gC3oh
He intentado entrar entu script (no tengo conocimientos) pero no he encontrado la referencia a ese titulo de columna.
Si lo podrías arreglar sería estupendo.
La verdad es que script y complementos que ayuden a gestionar la educación aportan muchísimo.
Mila esker Jaume.
Opor onak pasa! Passar unes bones vacances
Arreglado. ¡Muchas gracias!
Hola, Jaume
En primer lloc, felicitats pel teu saber en tecnologies del coneixement, pel teu amor a l’educació i per la teva generositat en posar a l’abast de tots els docents les fantàstiques eines que has creat.
Sóc coordinador de batxillerat de l’Escola d’Art La Industrial. Acabem de contractar el Google Apps i voldria implantar aquest curs els teus programes “Quaderns virtuals” i “Assistatut” per tal d’agilitzar i facilitar el control de l’assistència dels alumnes i la comunicació amb les famílies.
Però tinc un dubte quant a la seva viabilitat al batxillerat. Tant a primer com a segon, el currículum de batxillerat inclou 4 matèries optatives que s’imparteixen simultàniament en la mateixa granja horària. El programa admetrà passar l’assistència dels quaderns virtuals de cadascuna d’aquestes 4 matèries a les mateixes hores del full de càlcul d’assistatut? En cas negatiu, com es podria adaptar perquè ho fes?
Moltes Gràcies
Hola Ramon,
entenc que, com que les optatives són simultànies, no hi ha cap alumne que en faci més d’una. Sent així, no hi ha cap problema. En el full assistatut es configuren les optatives, totes amb el mateix horari.
L’script, el que fa és cercar cada alumne en les quatre optatives. Quan el trobi en algun, buscarà les faltes i els retards.
L’únic que no es pot fer és que un alumne tingui a la mateixa hora dues faltes de dues matèries diferents.
Ja m’informareu si ho heu engegat i no dubtis en contactar amb mi si tens dubtes.
Jaume
Tengo un sitio web en Google Sites y quiero integrar comentarios con el sistema de Disqus, seguí los pasos de una guía que encontré aquí en tu blog, me funcionó pero tengo un pequeño problema, que los comentarios no se desplazan hacia abajo, sino que hay una parte que queda oculta debido al pie de pagina por defecto de Google Sites. Me gustaría saber si existe alguna forma de evitar que suceda eso y que los comentarios se vayan desplazando en la parte inferior de mi sitio.
Hola Jaume
En primer lloc gracies per compartir totes aquestes eines tan valuoses per a l’educació.
Estic probant el sistema quadern virtual i assistatut, i no m’acaba de funcionar.
Cal obligatoriament pel seu funcionament tenir un compte en google apps o si s’allotja en un drive funcionaria? (en principi no caldria enviar cap avis a pares)
Els quaderns virtuals han de ser publics.
ho tinc allotjat en al drive en la mateixa carpeta, he fet la configuració i assistatut no carrega cap falta dels quaderns virtuals.
A veure si hem pots ajudar.
Moltes gracies
Que estigui al Gmail no hauria de ser cap problema. Acabo de fer una prova i funciona bé.
Et comparteixo una carpeta on trobaràs un Assistatut i 2 Quaderns virtuals. Està configurat perquè reculli les faltes. Pots fer proves. Afegeix faltes al dos alumnes i a l’Assistatut, amb el menú, tria l’opció de recuperar faltes del dia que hagis indicat.
Veuràs que les recull sense problemes.
A veure si veus que tens diferent als teus fulls.
Gràcies, Jaume, pel material que has fet.
L’he començar a emprar enguany i n’estic molt contenta!
Iolanda (Maó, Menorca)
🙂
Bones . He utilitzat lesm teves rúbriques i aquest any hem començat a treballar amb chrommebooks . A la corubric gafe dius que al segon full s’han de posa les adreces dels alumnes. La pregunta és : si jo tinc un grup creat 02esopuigcerda amb la seva adreça 02esopuigcerda@vedrunapuigcerda.org puc posar-ho per tal que els alumnes rebin la rúbrica i m’estalvio de posar-les almenys 6 vegades?
Gràcies
Hola!
Quina il·lusió trobar algú per Catalunya que també utilitzi Chromebooks. De moment som molt pocs centres.
Pel que fa als mails dels alumnes. s’han d’indicar només si s’envia per correu l’enllaç de la rúbrica o si s’envia els resultats de la rúbrica.
Pel primer cas, podries posar-li l’adreça del grup al primer alumne i ja no caldria res més. Quan es triés l’opció d’enviar l’enllaç, s’enviarà a l’adreça del primer alumne. Com que és un grup, tothom el rebria.
Pel segon cas, no serveix l’adreça del grup. Cada alumne rep els seus resultats. Si posessis l’adreça del grup, tothom rebria els resultats del altres alumnes. Per fer que cadascú només rebi els seus resultats, cal especificar l’adreça de cada alumne.
Jo tins les llistes dels alumnes, amb el seu mai, desades en un full de càlcul. Quan faig un CoRubics, només he de fer Copiar i enganxar i ja les tinc posades.
Ok , és el que vaig fer l’any passat.
He vist això: Además, en los proyectores tenemos instalados Chromecasts.
Com ho hai de fer per fer-ho a la classe que actualment fem servir aquesta tecnologia. Els crommbooks i el projector ja els tenim
Gràcies
Chormecast és un aparell que es connecta a l’entrada HDMI del projector. Després de configurar-lo amb un smartphone, qualsevol Chromebook connectat a la mateixa WiFi podrà projectar la pantalla sense necessitat de connectar-hi cap cable.
Un Chromecast val uns 35€ aproximadament.
Mira
Mira que em diu: Configurar el Chromecast en:
Teléfonos o tablets Android (Android 4.1 y versiones posteriores)
Ver lista completa
Un teléfono o tablet iOS (iOS 7.0 y versiones posteriores)
Ver lista completa
Chromebook (Chrome 28 y versiones posteriores)
La configuración actual de tu Chromebook no es compatible. Descarga la aplicación Chromecast en tu teléfono o tablet a través de Google Play Store o de App Store para acceder a la configuración.
ara he trrobat això:
Utilizar Chromecast con tu Chromebook
Con Chromecast, puedes ver tus sitios web, fotos y vídeos favoritos y mucho más en tu TV.
Comprueba si Chromecast funciona con tu Chromebook
Para que Chromecast funcione en tu Chromebook, comprueba que tienes los siguientes elementos:
Chromecast o Android TV,
la versión más reciente de Chrome OS,
un televisor con entrada HDMI.
Configura el Chromecast con tu Chromebook
Enciende el televisor.
Conecta el Chromecast.
Con el botón de entrada o fuente del mando, cambia la entrada del televisor hasta que aparezca la pantalla de inicio del Chromecast.
Si aún no lo has hecho, inicia sesión en el Chromebook.
Instala la extensión Google Cast Cast icon to cast videos, pictures, and more .
En la ventana que aparece, selecciona tu Chromecast. El nombre que selecciones debe coincidir con el nombre que aparece en la pantalla del televisor.
Haz clic en Configurar.
Sigue las instrucciones que aparecen.
Para conectar otro Chromecast a tu Chromebook, sigue estos pasos:
Haz clic en la extensión Cast del navegador Cast icon to cast videos, pictures, and more .
Haz clic en Opciones > Añadir Chromecast.
Però veig que els dispositius cromcast són diferents
quin hem d’agafar
aquest?
https://www.google.com/intl/es_es/chromecast/?utm_source=chromecast.com
o aquest
http://www.amazon.es/EzCast-M2-Miracast-AirPlay-Streaming/dp/B00O29D0R0/ref=pd_bxgy_147_img_2?ie=UTF8&refRID=0FDMXKTDBAXZCB8DABZF
Fa cosa d’un mes va sortir la segona generació de Chromecast, que correspont al primer enllaç que poses. L’altra enllaç és del primer model. Lògicament és més recomanable que compreu el moodel nou.
I, efectivament, el Chromecast es pot connectar a un projector, però també a qualsevol dispositiu de visualització que tingui una entrada HDMI, com per exemple una televisió.
intento passar rubrica però a partir d’aquí
se debe elegir la opción Procesar las respuestas del formulario del menú. no puc. No em surt la opció processar
No acabo d’entendre el problema que tens. Primer crees el formulari, després obtens l’enllaç (o l’envies als alumnes) i, un cop aquests han contestat, processes les dades.
Si no has obtingut l’enllaç o bé no l’has enviat als alumnes, l’opció de processar no surt. Però la solució és tan senzilla com demanar que et doni l’adreça de l’enllaç.
Espero haver-te solucionat el problema.
amb la rubrica gafe no funciona en canvi amb la normal si. resulta que un cop he enviat le formulari si faig sservir la rubrica normal en catala al menu coavaluació puc triar l’opció processa les dades en canvi amb la rúbrica gafe no .
Prova de tornar a obtenir l’enllaç del formulari, a veure si et canvia el menú. He fet proves i m’ha funcionat sempre bé.
tinc el chrome cast de1a generació el conecto hdmi i coorent electric
em surt en pantalla una xarxa de wifi amb un password l’escullo i mostra un 1 eés el meu chromebook pero quan em diu que el busqui no el troba i nop el puc soincronitzar.
he mitat i remirat per ingternet i sempre acabo al magteix lloc. el meu chomebook va pensant i peenasdnt peró no el puc connectar
No em reconeix el wifi del chromecast un cop tinc senyal del chrmmbook al chromecast. El pas seguent chromecast a wifi de casa no hi ha manera
Em sap greu, però jo no he tingut mai cap problema amb el Chromecast. Sempre s’ha connectat bé a la WiFi.
Tot sigui dit que la WiFi la tinc configurada de forma molt típica (ip dinàmica, WPA2…)
Hola Jaume,
en primer lloc vull felicitar-te pel bloc i les plantilles que has creat. Tot és de gran utilitat per matussers com jo…
He intentat utilitzar la plantilla CoRubrics GAFE v2.0 i no em detecta que el domini és Google Apps For Education. Saps quin pot ser el motiu? Com ve expliques a tot arreu aquesta nova plantilla facilita molt l’avaluació amb un sol document i ens aniria molt bé poder utilitzar-la amb els nostres alumnes per fer projectes.
Salutacions,
Xavier Romà
Escola Pia de Tàrrega
Hola Xavier. M’alegro que pugui ser útil el material que penjo.
Pel que fa a l’error del CoRubrics, quin missatge exacte et diu? L’adreça amb que has fet la còpia de la plantilla del CoRubrics, de quin domini és?
Ja ho he solucionat! Havia fet la prova sense introduir les adreces de correu…
Salutacions,
Xavier Romà
Escola Pia de Tàrrega
Genial 🙂
Hola Jaume,
Fa dies que busco una plantilla de Google Drive per poder fer Sociogrames als meus alumnes. Saps algun web on aconseguir-la? Coneixes algun programa gratuït per fer-lo?
Atentament,
Em sap greu, però no en conec cap. Justament aquest curs es va valorar al centre on estic de crear-ne una integrada amb els formularis, a l’estil que CoRubrics perquè la plantilla creés sola el formulari i l’enviés als alumnes. Però al final ho vam desestimar perquè s’havia de passar a pocs alumnes.
Si m’arribés notícia d’alguna ja t’avisaria.
Hola Jaume,
He començat a utilitzar la teva plantilla de corubrics 1.3 cat i no m’acaba de funciona, no se si és normal o no… Un cop he creat la rubrica creo el formulari i l’edito, envio alguna resposta i clico processar dades, després envio un altre resposta i el clicar actualitzar les dades no sem actualitza. És normal això? La solució és processar les dades un cop he respost els 50 alumnes ?
Moltes gràcies
Quan dius “actualitzo” vols dir l’opció del menú que diu “Reprocessar les dades”? Amb aquesta opció hauria de funcionar bé!
Hola Jaume,
vaig fer el curs del qCampus ahir. Vaig haver de marxar d’hora (PC01) i no vaig poder agraïr-te la teva dedicació i entusiasme durant el curs. Estava ben preparat i vam poder practicar un munt de coses en poc temps. Moltes gràcies, va ser un dia ben aprofitat!!!
Salut!!
M’alegro que et fos útil 🙂
Vaya impresionante trabajo que estoy descubriendo. He empezado a utilizar corubrics, y de repente descubro que tiene usted también un cuaderno del profesor; tras mucho buscar tablas de excel que fueran adecuadas para fines educativos reales, tras elaborar estos años atrás mi propia tabla con mis pobres conocimientos autodidactas, de repente por fin me encuentro con una tabla de cálculo verdaderamente ajustada lo que necesitamos los profesores, increíblemente bien diseñada para resolver el asunto de las competencias y de los criterios de evaluación. He visto otras: ara 3.0, edico 1.1, etc; la de usted creo que las vence a todas de sobra. Ahora ya éste curso no me va a dar tiempo a utilizarla, pero en el verano me voy a poner a investigar. Su trabajo me parece tan bueno que, en la medida que pueda, me apuntaré al grupo de google+ para poder hacer alguna aportación sobre cómo ha sido el funcionamiento real.
Moltes gràcies
Agradezco mucho sus comentarios. Con gente tan agradecida es un placer compartir mi trabajo
Bon dia Jaume,
en primer lloc, felicitar-te per la feina que fas. Estic intentant utilitzar el corubrics i no me’n surto. El problema el tinc quan intento baixar-me la plantilla pública, ja que no veig com baixar-la amb les novetats del drive. Em surt una nova pantalla verda on només puc accedir a les plantilles del nostre dimini google (en aquest cas @idc.cat). Saps què puc fer per utiltzar el Corubrics?
Gràcies
Hola Julio,
tens raó, amb els canvis que ha fet Google ja no hi ha plantilles públiques. Esperem que ho canviïn.
En tot cas, al web de CoRubrics sempre pots trobar les darreres plantilles.
https://sites.google.com/site/corubricscat/plantilles
Moltes gràcies
Hola, Jaume,
Només volia felicitar-te pels materials que has elaborat. Trobo que són molt valuosos!
Et volia preguntar, també, si hi ha alguna manera per modificar i adaptar-los a les necessitats particulars de cada centre, o si es podria modificar l’avaluació per adaptar-la al nou decret d’avaluació per dimensions de la competència a secundària i a primària.
De nou, felicitats per aquesta gran feina.
Salutacions,
Lara
Hola Lara,
primer agrair-te la felicitació 🙂
Pel que fa a la modificació i adaptació, jo no en realitzo. Però tot el codi és obert. Qualsevol plantilla de les que comparteixo, porta un script associat que es pot veure i modificar.
Per un tema d’horaris, jo desenvolupo pel meu centre i adapto a les nostres necessitats, però no disposo de temps per anar adaptant les eines a cada centre.
Hola Jaume, moltes gràcies per compartir la feina que fas.
Jo estic a l’escola l’Estelada de Cànoves i Samalús. Ja fa anys que treballem amb GA d’educació. Tenim la major part de l’organització feta en aquest entorn.
Comparteixo un arxiu on hi trobaràs plantilles per a ajudar a repassar diferents continguts per si pots aprofitar idees i millorar-les.
https://goo.gl/tkcPnW
També tenim muntada la importació des d’Esfer@ (abans des de SAGA) les dades que necessitem per a fer llistats, la planificació setmanal, horaris, …
No tenim cap inconvenient en compartir-ho amb tu o amb qui hi estigui interessat.
Salutacions
Josep Painous Escofet
Moltes gràcies Josep. M’ho miraré i, si et sembla bé, ho referenciaré d’alguna manera al blog
Jaume, moltíssimes gràcies per compartir tot aquest treball. Tot just inicio en aquest món de les rubriques i m’anirà molt bé la teva experiència.
Salut!
A tu per llegir-me
Hola Jaume.
L’any passat he fet servir els quaderns virtuals i em van anar molt bé. Vull agrair-te tot el que comparteixes amb la comunitat educativa.
Aquest curs he volgut fer servir també les plantilles dels quaderns virtuals, però veig que només n’hi ha una que serveix per un sol dia de classe.
És possible que les altres plantilles estiguin en algun altre lloc que no he sapigut veure?
Moltíssimes gràcies per tot el que ens aportes
He unificat totes les plantilles en una de sola. Hi pots posar 1 dia, però també 2, 3, 4 o 5. I compte que ara s’ha d’indicar sota de cada dia si la classe dura 1 o 2 hores (és una novetat d’aquest curs que pugui haver sessions de dues hores).
T’animo a inscriure’t a la comunitat de Google+ del quadern per estar al dia de les actualitzacions.
https://plus.google.com/communities/117119692618612426798
Buenas noches,
No sé cual puede ser el motivo pero no me procesa ninguna respuesta del formulario. Es como si no hubiese contestado el formulario. Sin embargo, entro al formulario y ahí sí que aparecen las respuestas. Vuelvo a vincular el formulario, por si fuese ese el problema pero no me funciona tampoco.
Muchas gracias
Lo único que se me ocurre es que en la rúbrica hayas introducido saltos de línia o carácteres ocultos (típico si copias y pegas de Word).
Moltíssimes gràcies ! De ben segur que hagués sigut un honor tenir-te com a professor!
Gràcies de tot cor per la teva feina que tant ens ajuda a aquells que encara no tenim experiència i esperem a ser nomenats en llistes! El teu quadern m’ha servit per ajudar-me en l’elaboració de la meva programació per a les oposicions.
Sóc de l’àmbit de l’educació física i desitjo que quan pugui exercir de docent fent la feina tan ben feta com la teva.
Gràcies de nou!
ETS UN ÍDOL I REFERENT PELS DOCENTS!
Ui,ho troba exagerat… però moltes gràcies!
Hola, no em puc descarregar el complement des del correu fandreu5@milaifontanals.org, en canvi si que puc des del fandreu5@xtec.cat, és possible? Voldria descarregar-me’l des de l’extensió @milaifontanals.org. Com puc fer-ho?
És un tema del teu domini, que té restringida la possibilitat que els usuaris s’instal·lin complements. Parla amb el teu coordinador digital i demanar-li que posi CoRubrics (O el complement que necessitis) a la llista blanca.
Moltes gràcies!
Hola,
Admiro la teva feina i vull iniciarme en el mon de la programació en Google Apps Script. També soc professor a Catalunya. Tinc idea de programació per objectes (vaig aprendre una mica de Java al seu dia).
A veure si em poguessis recomenar alguns llocs o llibres o autoformarme sobre aquest tema.
Gràcies
Hola,
fa un temps faig fer aquest web per acompanyar uns docents que s’introduïen en el món de la programació dels google apps script.
A part de les nocions bàsiques hi trobaràs, en la portada hi trobaràs un document molt més detallat.
Espero que et pugui ser útil.
https://sites.google.com/view/gas-jfa/home
Hola Jaume
A l’Escola d’Art La industrial hem fet una comissió de l’equip docent de batxillerat per a preparar el nou currículum de batxillerat. A la reunió d’ahir, vaig proposar d’implantar el curs vinent l’ús dels teus quaderns virtuals competencials per part de tots els professors de l’equip docent. La proposta va tenir èxit, però es va considerar que ens calia assessorament. Ja fa temps que segueixo els teus materials i comentaris i penso que ets el professional més idoni per fer-ho. Ja em diràs si pots i vols fer-ho, i, en cas afirmatiu, quan t’aniria bé (nosaltres ens reunim el dimarts a la tarda, però ens podríem adaptar a un altre dia) i els teus honoraris.
Moltes gràcies
Hola,
Estoy utilizando Corubrics en mis clases, pero me ha surgido una duda ¿se puede saber de algún modo qué alumnos han contestado y cuáles no? ¿Cuáles han puntuado a otro/a alumno/a y con qué puntuación?
No se si me explico.
Espero que sí.
Muchas gracias