Nova funcionalitat de CoRubrics

Español (Spanish) English

Abans de fer una mica de vacances,  que a les alçades que estem potser ja van sent hora, us presento una novetat de CoRubrics que m’havien demanat en diverses ocasions: la possibilitat de no fer obligatòria la qualificació de tots els aspectes de la rúbrica.

Fins ara, quan CoRubrics creava el formulari, marcava tots els aspectes de la rúbrica amb resposta obligada. El motiu era evitar que els alumnes (i els professors) s’oblidessin de qualificar-ne algun.

Però és cert que hi ha ocasions en que és millor no imposar aquesta obligació. Per això, en el moment de crear el formulari, ara apareix una pregunta més.

Si es marca que sí, tot seguirà com fins ara. Es crearà el formulari amb tots els aspectes obligatoris. Però si es marca que no, el formulari es crearà igualment però sense fer cap aspecte obligatori.

Però la diferència no és només aquesta. Quan es calculin les mitjanes, es mirarà quantes persones han contestat cada aspecte i es farà la mitjana comptant només els que han qualificat. Fins ara, si algú manualment feia les preguntes no obligatòries, en calcular les mitjanes s’assignava una qualificació de 0 als que no haguessin contestat.

Quines utilitat pots tenir aquesta funcionalitat? Així d’entrada se m’acudeixen un parell.

 1. Es pot crear una sola rúbrica per puntuar entre diversos professors una competència transversal, com ara la digital. És molt possible que no tots els professors treballin les mateixes dimensions, així que amb aquesta funcionalitat cadascú només avalua les que ha treballat i ha pogut avaluar.
 2. Si treballem amb grups cooperatius i grups d’experts, pot ser interessant que la rúbrica del producte final no sigui avaluada al complet per tots els alumnes. Potser cada expert pot avaluar els seus aspectes concrets, ja que per això n’és expert.

N’hi ha alguna més una mica més de rebot. Per exemple, permetre que els alumnes avaluïn en diversos moments. Com que la resposta no és obligada, un dia qualifiques uns aspectes de la rúbrica i un altre dia uns altres. L’únic problema és que en processar les respostes apareixerà el missatge que hi ha alumnes que han puntuat més d’un cop a companys i, en el full de resultats, el nombre de puntuacions serà més elevat de l’esperat (cada alumne haurà avaluat dos cops o més).

En tot cas, espero que aquesta nova funcionalitat pugui permetre l’avaluació de competències transversals per part de tot l’equip docent, que és la principal raó per la qual s’ha implementat. El treball en equip del professorat sempre té un bon impacte en els aprenentatges dels alumnes.

Español (Spanish) English

4 thoughts on “Nova funcionalitat de CoRubrics

  1. Pot ser que l’administrador del teu centre no permeti instal·lar cap complement. Li hauràs de demanar que habiliti la instal·lació de CoRubrics.

 1. Hola,

  per error he cliclat a “reiniciar el procés” i he perdut les respostes de les coavaluacions de les últimes setmanes que encara no havia processat els resultats. A més, ara ja no es vincula amb el link del formulari que utilitzem a l’aula per co-avaluar.
  Com ho puc fer per recuerar les respostes de les dues darreres setmanes? Gràcies

  1. Hola,

   la solució és tornar a crear el formulari amb el menú i, un cop creat, triar l’opció de canviar l’enllaç del formulari i indicar l’antic.

   Cordialment,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.