Versió del quadern competencial (qViC)

Español (Spanish)

Aquesta setmana he publicat una nova versió del quadern virtual del professor competencial (qViC).

De fet, l’anterior versió era de l’octubre i estava en mode BETA (en aquest article la presentava). El Departament d’Educació català va treure l’ordre d’avaluació el juliol passat i sobre la marxa vam anar creant un quadern per poder qualificar competencialment. Un any després, he publicat una versió amb una mica més de cara i ulls, tot i que no ha canviat la idea de base.

El qViC només l’he fet en català i no tinc previst fer cap traducció simplement perquè està totalment adaptat a la normativa catalana. A Catalunya el Departament va publicar un Decret al 2015 on detallava les dimensions de cada àmbit i les competències bàsiques de cada àmbit. Concretament i sumant tots els àmbits, els alumnes al final de l’ESO han de ser competents en 106 competències.

La veritat és que n’estem aprenent tots plegats mica en mica, però a mi m’agrada la filosofia d’avaluar i qualificar si l’alumne és competent, enlloc d’anar puntuant tasques concretes i fer-ne una mitjana ponderada.

Però aquesta especificitat fa que, de moment, no tingui gaire aplicació a altres comunitats autònomes. Si no s’han definit les dimensions i competències de cada un dels àmbits, el qViC no té sentit.

A més, també he tret una nova versió de l’Assistatut, que he anomenat qAT, que s’adapta a aquest nou qViC, que permet que el tutor accedeixi a tot la informació que el professorat introdueix en els qViC. El funcionament és pràcticament igual que l’Assistatut.

En els següents enllaços teniu més informació:

qViC

qAT

Español (Spanish)

4 thoughts on “Versió del quadern competencial (qViC)

 1. Hola Jaume,

  Tinc un problema amb la pestanya “Competències 2a”, no em reconeix les competències diu que el filtra no troba. Tens algun servei de reparació (lògicament remunerat). I altre pregunta segons aquest full qualsevol activitat amb les mateixes competències té el mateix pes a la nota final. Hi ha alguna manera de donar més pes a a alguna activitat que requereix més dedicació?

  Moltes gràcies, salut

  1. Hola Vïctor,

   a la primera pregunta, la resposta és no. No tinc cap servei d’atenció remunerat (prou feina tinc). Ara bé, sempre que puc dono un cop de ma a qui el necessita. T’escric per privat a veure si ho podem solucionar.
   Pel que fa a la segona pregunta, la versió que ara mateix està penjada al web permet el que demanes. En les competències ja no cal ntroduir un 1, es poden posar ponderacions, per exemple 0,8 o 0,5… i la mitjana de la competència es fa ponderant les activitats.
   Això sí, actualitzar un quadern amb la versió antiga no és gens senzill. I crear-ne un de nou i copiar totes les dades, tampoc gaire. Així que l’actualització, es faci com es faci, és un tema pesat.

 2. Hola, moltes gràcies! Ets un crack!
  Podries ajudar-nos?
  Volem fer que automàticament les incidències s’enviïn als pares. Es pot?

  1. En el mateix moment no, però en una hora determinada sí que es podria.
   Caldria modificar la funció que recull les incidències (i les envia al tutor) i afegir-li que les enviés a la família.
   Si sabeu d’scripts, no és complicat. Però jo no faig cap personalització. Mantenint i millorant l’eina ja no dono a l’abast.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.