Compartiu i animeu a compartir!

Español (Spanish) English

Avui acabem l’any i tinc un desig senzill per al proper. De fet el tinc avui i la resta de l’any, però aquests dies és més típic comunicar-los.

Un desig molt senzill: compartiu i animeu a compartir els materials que creeu com a professors.

Personalment, i si seguiu aquest blog ho sabeu perfectament, comparteixo pràcticament tot el que desenvolupo per al meu centre. Davant les pors del que no comparteixen, sempre faig la mateixa pregunta. Tot el material que vas creant per les teves classes o per al teu centre i et guardes, el penses vendre a algú? Si la resposta és no (sempre és no), quin sentit té guardar-lo per a un mateix? Si no n’has de fer negoci, mostra’l!

No es tracta de donar lliçons a ningú. Simplement, mostrar el que es crea. Si algú ho veu i no ho troba interessant, passarà de llarg, cap problema. Però segur que a algú o altre li podrà interessar, li donarà idees o li estalviarà feina. I, per tant, l’ajudarem a millorar les seves classes o el seu centre.

Per sort, a nivell personal hi ha força professors que compartim. Només cal fer cerques a internet per trobar blogs de matèries o blogs de professors que comparteixen materials i recursos que han creat. O, simplement, recopilacions de materials que han fet d’altres professors.

A nivell de centres, la cosa no és tan positiva. Normalment, tots els moodles o entorns virtuals es troben tancats a pany i clau i ningú pot veure’n el contingut. El centre no fa cap treball conjunt que pugui mostrar? Molts d’ells, als seus webs, pengen notícies de projectes que han fet. Però quan vols veure el material dels projectes per poder-lo adaptar al teu centre, ni rastre. O bé no hi ha l’enllaç o es troba tancat al públic.

En el treball per projectes això seria molt interessant. Són molts els centres que comencen a treballar-hi, però es troben pocs projectes interdisciplinaris oberts. Perquè no publicar en obert els materials? Entre tots ens enriquiríem.

Al meu centre fa temps que ho fem i es poden consultar tots els materials dels projectes a la web del centre. Només tanquem aquells documents que contenen dades dels alumnes.

I algun altre centre que també ho fa, però són molt pocs. Acostumen a compartir els productes finals o notícies de com ha anat el projecte, però no els materials que han desenvolupat per a realitzar el projecte.

Així que el meu desig per aquest proper any és que COMPARTIU vosaltres com a professors i que ANIMEU A COMPARTIR allò que feu entre diversos professors. Sense cap dubte, ajudarà a millorà les nostres pràctiques docents.

 

Español (Spanish) English

2 thoughts on “Compartiu i animeu a compartir!

  1. Aquest repositori de materials de projectes és extremadament útil, moltes gràcies per compartir-lo.
    Jo l’he trobat de casualitat, però penso que potser hi hauria alguna manera de compartir-lo a través del web de la xtec, per tal de donar-li més visibilitat.

    Salutacions, i gràcies de nou.

    1. No et dic que no, però com a centre no ens sentíem còmodes fent-ne massa publicitat.
      Al web del centre estan enllaçats i quan fem alguna formació hi fem referència. Si algú en vol fer més difusió, no tenim cap inconvenient.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.