Compartir la pantalla d’un Android fàcilment amb un ordinador

Español (Spanish) English

Pot ser útil projectar la pantalla d’un Android en un centre educatiu? Hi ha un parell de situacions que pot ser molt útil. I cal cercar alguna manera de fer-ho de forma ràpida i senzilla.

En les reunions d’inici de curs amb les famílies és un bon moment per fer una mica de formació de temes digitals. En el meu centre, per exemple, donem un compte del nostre domini G Suite a cada família, així que aquesta formació és imprescindible. En un article de fa uns mesos explicava els serveis que poden utilitzar les famílies, Usuaris per a famílies en un domini G Suite for education.

Una de les bases per tal que la comunicació entre centre i família funcioni és que les famílies configurin al seu mòbil l’usuari G Suite i rebin avisos dels correu del centre. Però no totes les famílies tenen la competència digital per configurar-ho. Així que a la reunió inicial els ho mostrem. I, de quina manera ho podem fer fàcilment? Projectant la pantalla del mòbil al projector.

He provat moltes aplicacions per fer-ho, però al final m’he quedat amb una aplicació molt senzilla i que no necessita permisos de root ni res similar. L’aplicació és Screen mirror.

S’instal·la al mòbil Android i s’engega.

A la pantalla només apareix un botó START. Si el premem,

el telèfon comença a emetre la pantalla.

Ja només cal anar a qualsevol ordinador que estigui en la mateixa xarxa (a la mateixa WiFi o a la LAN on està el router o AP WiFi connectat), obrir el navegador i teclejar l’adreça que ha indicat la pantalla del mòbil.

Apareix la pantalla de mòbil sense fer res més. D’aquesta manera podrem mostrar el que ens calgui amb un projector qualsevol que tinguem connectat a l’ordinador.

Jo l’he provat amb Chromebooks (que són els ordinadors que tenim al centre) i funciona molt bé.

Lògicament, podem trobar més utilitats a aquesta aplicació. Utilitzeu el mòbil a l’aula? Si és així, és molt útil projectar el mòbil a la pantalla de l’aula per tal de poder guiar als alumnes en la descàrrega, configuració o ús d’alguna aplicació.

Español (Spanish) English

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.