Final del programa de mentories digitals

Ahir vam fer l’acte de tancament del programa de mentories digitals. Un programa que s’ha de posar en valor perquè, es miri per on es miri, ha estat un ÈXIT. Segur que s’han comès errors i es podrien haver fet coses millor, però s’han aconseguit TOTS els objectius.

El programa ha consistit a alliberar docents d’aula amb competències digitals avançades per acompanyar als centres a dissenyar i implementar una estratègia digital de centre per tal de millorar la competència digital del centre, dels docents i, és clar, de l’alumnat.

Continue reading “Final del programa de mentories digitals”

Parlem d’indicadors d’assoliment

No tenia previst anar fent entrades sobre els elements d’una programació (competències, criteris d’avaluació, sabers, objectius d’aprenentatge, criteris d’avaluació dels objectius i indicadors d’assoliment) però, sense pretendre-ho, han anat sorgint articles. Així que n’afegeixo un més sobre els indicadors d’assoliment. Aquests són els anteriors.

Com sempre, deixeu-me fer l’incís inicial. No soc cap expert ni res que s’assembli. Simplement, llegeixo els savis, la normativa i intento interpretar-ho tot plegat. I aquest blog és el meu espai de reflexió i memòria que comparteixo per si pot ser d’utilitat.

Parlar d’indicadors d’assoliment està molt relacionat amb un altre article que vaig escriure al blog fa un parell d’anys “Qualificar competencialment amb una escala sobre 10?”.

Els indicadors d’assoliment són els elements que tenim per determinar on ha arribat cada alumne. Si hem fixat uns objectius a assolir i hem marcat uns criteris d’avaluació d’aquests objectius, que concreten què volem que els alumnes aprenguin, en algun moment serà necessari determinar en quin grau l’alumne ha complert cada criteri d’avaluació.

Continue reading “Parlem d’indicadors d’assoliment”