Plantejar dubtes i preguntes de manera telemàtica i asíncrona

Español (Spanish)

Aquests dies moltes persones m’han peguntat com facilitar que els alumnes plantegin dubtes i preguntes per vies diferents del mail. El mail està molt bé, però té diversos inconvenients: el professorat respon a la mateixa pregunta diversos cops, només veu la pregunta i la resposta el professorat i l’alumne que l’ha plantejada…

Per tant, us exposo aquí les 3 maneres que tinc habilitades per tal que els alumnes facin preguntes i plantegin dubtes i tots els companys ho puguin veure i respondre. Segur que n’hi ha moltes més, però aquestes són les que jo utilitzo de manera asíncrona. També faig alguna videoconferència, però aquesta manera no compta que és síncrona.

Tauler d’activitats de Classroom

Al Classroom m’asseguro que els alumnes tenen permís per poder fer publicacions al Tauler d’activitats. Per defecte ja el tenen.
Tal i com es veu a la imatge, els alumnes poden escriure la pregunta o dubte. Si els cal, a més hi poden adjuntar un enllaç, un arxiu (imatge, pdf…), un vídeo de youtube o un document del Drive.

Tots els companys del Classroom podran veure la publicació i tots podran fer aportacions a través dels comentaris.

Comentaris en una tasca de Classroom

Si un alumne entra en un tasca concreta on tingui dubtes o preguntes, pot deixar un comentari que veuran també tots els companys que estiguin en aquell Classroom.

A la tasca li apareixerà un icona al costat amb el nombre de comentaris i, si els alumne entren a la tasca, veuran els comentaris dels companys.

Xat

Si l’administrador del domini ho té habilitat, com a professors podeu crear una sala dins de Google Chat. Entreu al chat i a l’esquerra podeu triar el quadre de cerca i crear una Sala nova.

Podeu afegir als alumnes i ja teniu un chat privat amb ells. Cal explicar-los que no serà com el whatsapp i que, almenys el professorat,  no contestarà immediatament (que tot i estar confinats també fem altres coses). Segur que si algun company sap la resposta sí que respondrà ràpidament.

Español (Spanish)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.