CLASS-MON, un complement per a fomentar l’autoevaluació i l’autoregulació de l’alumnat

Español (Spanish) English

Presento avui el projecte sortit de la meva participació a l’acadèmia d’innovadors de Google que va tenir lloc fa un any a Madrid, ESP18. Una experiència per a mi molt rica, tant per l’aprenentatge intensiu com per les relacions amb els altres innovadors. Durant aquest any Nay Belaunzarán m’ha acompanyat i tutoritzat el projecte i només tinc paraules d’agraïment per a ella.

Però anem al tema. Us presento un complement per a fulls de càlcul amb un propòsit molt clar. Ajudar els alumnes a autoavaluar-se per aprendre a autoregular.se. Pot sonar molt pretensiós i el complement és realment molt simple.

La idea és simplement facilitar el procés de crear un formulari perquè els alumnes indiquin com estan realitzant les tasques d’un projecte o d’una unitat o d’un tema. Quan l’alumbe acaba una tasca, reflexiona sobre la seva realització i contesta una pregunta d’un formulari com la següent.

A partir d’aquí, el professor coneix en tot moment l’estat de les tasques i la percepció de la seva realització. Pot detectar els alumnes amb més dificultats, els que no s’autoavaluen correctament, etc.

El complement té moltes més opcions, entre elles, que els alumnes puguin veure les seves respostes per poder repassar i millorar les seves tasques. En tot cas, si creieu que us pot ser útil el trobareu a la zona de complements dels fulls de càlcul.

En la següent adreça trobareu tota la informació, amb videotutorial inclòs. Espero que pugui ser útil per a una avaluació formativa i formadora!

https://classmon-ca.tecnocentres.org

Español (Spanish) English

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.