Nova funcionalitat de CoRubrics: dianes d’avaluació

Español (Spanish) English

CoRubrics estrena nova versió. A part de corregir errors detectats, incorpora una opció nova. Ara permet mostrar els resultats ens dianes d’avaluació.

Un dels punts febles de CoRubrics era l’enviament dels resultats als alumnes. Per als alumnes petits, especialment de primària, era difícil entendre els nombres que apareixen a la rúbrica. En aquesta nova versió s’incorpora l’opció d’enviar també un gràfic tipus diana.

Una diana d’avaluació no és res més que un tipus de gràfic, en forma de cercle. Cada aspecte avaluat s’indica fora del cercle i a l’interior hi ha una línia. Si aquesta línia coincideix amb el cercle exterior, indica que s’ha obtingut la màxima puntuació en tots els aspectes. Si en algun no s’obté la puntuació màxima, la línia ja no és un cercle i entra dins el cercle.

Aquest tipus de gràfic permet incorporar fàcilment més línies i mostrar coavaluació, autoavalució i avaluació del professor en el mateix gràfic. En l’exemple, es pot veure com les tres avaluacions coincideixen molt. Amb un cop d’ull, l’alumne pot veure que l’aspecte 2 és el que ha de millorar més.

Aquests gràfics els pot veure el professor, amb una nova opció que apareix al menú un cop s’han processat les dades.

Aquesta opció crearà un full nou, de nom Dianes, que mostra tots els gràfics, un per alumne o grup avaluat.

Els alumnes també poden veure el seu gràfic si, quan s’envien els resultats, es marca l’opció d’enviar-lo.

El correu que reben segueix tenint la rúbrica, però al final s’afegeix el gràfic. L’API de de Google Sheets i Gmail no és perfecte i el gràfic no és idèntic al que apareix al full de càlcul, però les dades que mostra són les mateixes.

La funcionalitat és retroactiva, així que la podeu utilitzar amb qualsevol full de CoRubrics que ja tingueu creat.

Espero que aquesta funcionalitat ajudi als alumnes a comprendre millor l’avaluació amb rúbriques. D’aquesta manera l’avaluació tendirà a ser formativa que, per a mi, és l’objectiu de l’avaluació.

 

Español (Spanish) English

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.