Nova funcionalitat a CoRubrics: llistes de verificació (BETA)

Español (Spanish) English

Acabo de publicar una nova funcionalitat per a CoRubrics en fase BETA: les llistes de verificació. Avaluar amb rúbriques, especialment coavaluar i autoavaluar, és molt interessant, però certament és complicat. No és senzill dissenyar una bona rúbrica i que els alumnes se la facin seva.

En algunes ocasions, es pot utilitzar una altra eina d’avaluació, com ara les llistes de verificació. Una llista d’aspectes o criteris que els alumes han d’indicar si s’han aconseguit amb la tasca o no. Aquí teniu un exemple senzill d’un fragment d’una llista de verificació per avaluar una carpeta d’aprenentatge.

CoRubrics ara permet triat una plantilla de llista de verificació en lloc d’una plantilla de rúbrica.

La resta del procés serà molt similar. Es crearà la plantilla que caldrà omplir, caldrà indicar els alumnes i els docents, es crearà el formulari que es podrà enviar als alumnes, etc.

El full de resultats serà diferent. Es podrà veure un resultat mitjà per cada un dels aspectes, entre 0 i 1. 0 és que no s’ha aconseguit i 1 que sí. Si es fa coavaluació, es fa la mitjana de totes les respostes i, per tant, poden sortir decimals. Si no arriba a 0.5, es considera no assolit.

En enviar els resultats, els alumnes no rebran cap nombre. Els alumnes només veuen si han assolit el criteri i els comentaris que han deixat els companys.

Ben segur que si ja utilitzeu CoRubrics, de seguida entendreu el funcionament amb aquesta nova plantilla de llista de verificació. Espero que aquesta funcionalitat pugui ajudar a seguir impulsant l’avaluació formativa a les aules.

A continuació en podeu veure un petit videotutorial.

Español (Spanish) English

9 thoughts on “Nova funcionalitat a CoRubrics: llistes de verificació (BETA)

 1. Hola Jaume. Ara no se si és que no es pot fer, pero pensava que podria modificar el pes de cada criteri a avaluar.
  El percentatge que surt a la columna professor no és modificable? Això és el percentatge del criteri assolit en la seva globalitat?

  1. Hola Maria José,

   La llista de verificació no está pensat com un instrument qualificador. La idea és que serveixi per detectar mancances en les tasques abans del lliurament.
   Per tant, l’alumne només ha de rebre si ha assolit cada un dels aspectes i un comentari explicatiu de cada un.
   Al full de CoFubrics, he afegit el % de criteris superats respecte al total per tal que el docent pugui detectar casos amb més mancances, però en cap cas es vol ponderar per trobar una qualificació.

 2. Bona tarda, Jaume,

  ya siento no poder escribirte en catalán, pero lo hago desde el País Vasco y desconozco el idioma. Tengo varias dudas que me gustaría plantearte, si fuera posible.

  El caso es que tenía intención de utilizar corubrics para realizar Evaluaciones 360º con los/as chavales/as en el ámbito de las tutorías. Lo que pretendía era que, tanto los/as compañeros/as, como las familias, pudiesen trasladarles a cada alumno/a una serie de características cualitativas (adjetivos que definieran a esa persona) para llegar a conocerse más (o mejor dicho, para saber cómo me ve la gente de mi alrededor).

  Si te digo la verdad, pensaba que iba a ser posible hacerlo mediante corubrics y que, además, el proceso fuera fácil. Llevo ya unos días intentándolo y me está siendo muy difícil conseguirlo, ya que mi intención era que la información que detallan las personas, le llegue a cada alumno de manera individual.

  Si utilizo una rúbrica para poder acceder al formulario (y luego retocarlo para que se pueda contestar a lo que yo quiero), nos devuelve al email una rúbrica que nada tiene que ver con el formulario (supongo que es la rúbrica que he añadido al “excel google”.

  Si quito la rúbrica, no me enlaza un formulario…

  Si utilizo una lista de cotejo (que a priori parece tener más relación con lo que yo quiero). Después de hacer la evaluación, no me deja enviarlo a los emails de las personas evaluadas. Me aparece una frase en rojo con la siguiente lectura: “typeerror: cannot read property ‘getitem’ of undefined”.

  Entiendo que esta aplicación quizás no está diseñada para lo que yo quiero y necesito, pero igual me puedes dar una solución, una recomendación o un apaño.

  Antes de despedirme quería felicitarte y agradecerte el haber puesto en marcha esta aplicación que me resulta un gran avance para poder cambiar el sistema evaluación y con ello poder innovar en el ámbito educativo.

  Moltes gràcies!! Eskerrik asko denarengatik.

  1. Hola Iñaki,

   creo que CoRubrics no te va a servir. Sólo está pensado para evaluar con rúbricas o listas de cotejo, sin modificar el formulario que crea. Si lo modificas, ya no podrà procesar los datos.

   Igual te será más útil crear tu el formulario que desees y, a partir de las respuestas que aparecerán en una hoja de cálculo, usar el complemento Autocrat para crear informes personalizados y mandarlos por correo.

   A ver si te sirve.

 3. Hola! Vaig iniciar-me amb la llista de verificació sense cap mena de problema però els darrers dos cops dec haver fet alguna cosa malament perquè em dona la següent errada:
  TypeError: cannot read properly ‘gettem’ of undefined details
  que m’impossibilita enviar els resultats als alumnes. Em temo que llavors tots els formularies que he omplert es perden, és realment així? O hi ha alguna manera de solucionar-ho?
  Gràcies per endavant!

  1. Em sap greu, però amb l’error no sé exactament què has fet malament. Aquests errors solen estar causats per canvis en el formulari o per canvis en l’estructura dels fulls de càlculs.

  1. Sí que es pot fer autoavaluació. CoRu rics detecta qui respon el formulari i ho situa com a autoavaluació si és el mateix alumne qui és valora.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.