Nova funcionalitat a CoRubrics: llistes de verificació (BETA)

Español (Spanish) English (English)

Acabo de publicar una nova funcionalitat per a CoRubrics en fase BETA: les llistes de verificació. Avaluar amb rúbriques, especialment coavaluar i autoavaluar, és molt interessant, però certament és complicat. No és senzill dissenyar una bona rúbrica i que els alumnes se la facin seva.

En algunes ocasions, es pot utilitzar una altra eina d’avaluació, com ara les llistes de verificació. Una llista d’aspectes o criteris que els alumes han d’indicar si s’han aconseguit amb la tasca o no. Aquí teniu un exemple senzill d’un fragment d’una llista de verificació per avaluar una carpeta d’aprenentatge.

CoRubrics ara permet triat una plantilla de llista de verificació en lloc d’una plantilla de rúbrica.

La resta del procés serà molt similar. Es crearà la plantilla que caldrà omplir, caldrà indicar els alumnes i els docents, es crearà el formulari que es podrà enviar als alumnes, etc.

El full de resultats serà diferent. Es podrà veure un resultat mitjà per cada un dels aspectes, entre 0 i 1. 0 és que no s’ha aconseguit i 1 que sí. Si es fa coavaluació, es fa la mitjana de totes les respostes i, per tant, poden sortir decimals. Si no arriba a 0.5, es considera no assolit.

En enviar els resultats, els alumnes no rebran cap nombre. Els alumnes només veuen si han assolit el criteri i els comentaris que han deixat els companys.

Ben segur que si ja utilitzeu CoRubrics, de seguida entendreu el funcionament amb aquesta nova plantilla de llista de verificació. Espero que aquesta funcionalitat pugui ajudar a seguir impulsant l’avaluació formativa a les aules.

A continuació en podeu veure un petit videotutorial.

Español (Spanish) English (English)

2 thoughts on “Nova funcionalitat a CoRubrics: llistes de verificació (BETA)

 1. Hola Jaume. Ara no se si és que no es pot fer, pero pensava que podria modificar el pes de cada criteri a avaluar.
  El percentatge que surt a la columna professor no és modificable? Això és el percentatge del criteri assolit en la seva globalitat?

  1. Hola Maria José,

   La llista de verificació no está pensat com un instrument qualificador. La idea és que serveixi per detectar mancances en les tasques abans del lliurament.
   Per tant, l’alumne només ha de rebre si ha assolit cada un dels aspectes i un comentari explicatiu de cada un.
   Al full de CoFubrics, he afegit el % de criteris superats respecte al total per tal que el docent pugui detectar casos amb més mancances, però en cap cas es vol ponderar per trobar una qualificació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.