ImExClass: un complement per exportar i importar notes entre Classroom i un full de càlcul

Español (Spanish) English

Ahir Google publicava a la Chrome store de complements de fulls de càlcul un nou complement que he creat, ImExClass.

És un complement senzill que resol una necessitat que tenia i que potser d’altres també teniu. Per fer el seguiment dels alumnes utilitzo un full de càlcul (quadern virtual del professor). A més, utilitzo Google Classroom com a suport a les meves classes.

I clar, les notes d’algunes tasques les introdueixo a Classroom (perquè són tasques que han lliurat per aquest via) i altres les introdueixo al full de càlcul perquè no han lliurat res digital.

Jo necessito que totes les qualificacions estiguin introduïdes al full de càlcul, que és on calculo mitjanes i faig el seguiment complet de l’alumnat.

Google té una opció per exportar notes del Classroom, però et crea un full de càlcul amb totes les notes ordenades com vol. Fins ara havia optat per introduir-ho tot a Classroom i, de tant en tant, exportar des de Classroom, ordenar les notes amb l’ordre que tinc al quadern i, finalment, copiar i enganxar. Funciona però és un procediment una mica pesat.

El complement ImExClass fa més senzill aquest procés, ja que em permet introduir les notes indistintament a Classroom o al full de càlcul.

Si les he introduït al full de càlcul, amb l’opció Exportar es crearà una nova a Classroom amb les notes que hi havia al full de càlcul.

Si les he introduït a Classroom, obro el full de càlcul i, amb l’opció Importar, a cada alumne del full de càlcul se li copiarà la seva nota.

Si voleu conèixer en detall el funcionament podeu consultar el següent article.

ImExClass: un complement per exportar i importar notes entre Classroom i un full de càlcul

Español (Spanish) English

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.