Provant la nova versió de Google Sites

Español (Spanish)

Per la forma de treballar en el meu centre, utilitzant la metodologia del treball per projectes, les Google sites ens són de gran utilitat. Per cada projecte que els alumnes han de fer, preparem una site amb tota la informació i recursos que necessiten.

Fa unes setmanes va sortir la nova versió de Google sites, però només està disponible per Google apps for education si l’administrador ho sol·licita a Google. Jo vaig fer-ho i porto un parell de setmanes remenant-la i construint una site d’un projecte del proper curs.

La nova versió té avantatges molt importants, però, de moment, també mancances greus. Anem pels avantatges:

 • Ens permet col·laborar en temps real. Per fi les sites es comporten com
  2 els documents del Drive. Dos usuaris poden estar modificant simultàniament la mateixa pàgina.
 • L’estètica millora molt, amb un disseny molt més modern. De moment hi ha només 3 temes i se’n poden fer molt poques variacions, però segur que ben aviat els augmentaran.
 • El disseny és molt més senzill. De forma molt fàcil vas creant el disseny, amb files i columnes, que resulta molt més ric que els dissenys tancats de la vella versió.5
 • La inserció d’altres aplicacions de Google (calendaris, documents, carpetes…) és molt més senzilla i veient el que s’insereix. No com en la versió vella que només veies un quadre blanc que, fins que no desaves, no apareixia ple.3
 • L’adaptabilitat a tauletes i mòbils és molt millor que en la versió antiga.

Hi hauria altres avantatges menors, però volia destacar els més clars.

Anem per les mancances. La importància dependrà de l’ús que en faci cadascú.

 • Totes les sites són públiques. Només es pot triar que siguin públiques dins el teu domini o públiques per tothom. Però no es pot fer que només siguin visibles per un determinat grup d’usuaris. En el meu cas, això és greu, ja que amb les Google sites tinc creades sites per alumnes, famílies i professors.
 • Lligada amb aquesta, no es poden definir permisos per pàgines. Quan es publica una site, per exemple en el propi domini, tots els usuaris del domini poden veure totes les pàgines de la site. Nosaltres sempre creàvem una pàgina que només veiem els professors on apuntàvem observacions a tenir en compte, millores per altres anys…
 • De moment, no es poden fer còpies d’una site. Ni tan sols d’una pàgina. Quan creem una nova site per un nou projecte, normalment fèiem una còpia d’una site d’un altre projecte i la modificàvem, ja que hi ha algunes coses que són aprofitables. En la nova versió no es pot. Igualment amb pàgines, que en fèiem una i la duplicàvem per aprofitar el format. No es poden duplicar pàgines.4
 • No permet inserir taules. De fet, amb les facilitats de disseny no són imprescindibles, però llavors caldria que es poguessin copiar seccions. Es pot crear una secció amb 6 columnes, però és una mica entretingut. Si almenys es pogués copiar la secció, ja tindríem una taula. Però no, cal repetir la inserció de la secció i les 6 columnes.

En resum, la nova versió té molt bona pinta, però necessita actualitzacions important si vol estar a l’alçada de la versió antiga. Esperem que al setembre comencin a arribar.

ACTUALITZACIÓ: diverses personeas m’han demanat l’enllaç per sol·licitar la nova versió de Google Sites. Es pot demanar en la següent adreça:

https://apps.google.com/index__siteseap.html

Això sí, es necessari iniciar sessió només amb el compte d’administrador del domini de Google apps.

Español (Spanish)

18 thoughts on “Provant la nova versió de Google Sites

  1. Ya no. El 9 de noviembre Google hizo el lanzamiento oficial. En breve estará disponible para todos los dominios, sin realizar ninguna acción

 1. Veo que tenemos los mismos problemas. El control de usuarios y las tablas…

  ¿Alguna novedad? Estoy investigando y ando un poco perdido, no se si seguir con la antigua o es que soy yo que no me entero del funcionamiento y virtudes de la nueva…

  1. De momento no hay novedad 🙁 Yo las uso y lo “soluciono” hojas de cálculo y documentos de Drive. No es lo ideal, pero las nuevas superan las antiguas en diseño y facilidad de creación.

 2. Alguien sabría decirme si la nueva versión de google sites permite incluir gadget. Quiero incluir uno de twitter pero no encuentro la forma.
  Gracias por la ayuda que podáis brindarme.
  un saludo

 3. Hola!
  ¿Alguien podría decirme por qué al publicar mi site no puedo verla, y cuando la busco con google tampoco sale? ¿le ha pasado a alguien? (al introducir la URL sale por defecto la palabra view y no sé si eso tendrá que ver (en las sites hechas con el programa viejo no sale eso).
  Muchas gracias por la ayuda!

  1. Como no sea que estés mirando la web de edición en lugar de la publicada no se me ocurre otra cosa.
   Yo no he tenido ningún problema. Le doy al botón de PUBLICAR (configuración de publicación si ya se ha publicado), elijo que sea pública (no sólo en mi dominio) y selecciona la opción que aparezca en los buscadores.
   Le doy al botón de MOSTRAR el sitio publicado y esa dirección es la de la web (que no tiene la palabra VIEW por ningun sitio).

  2. La nueva versión de google sites no trae habilitada la opción de redireccionamiento. entonces si creas un tu sitio web en la nueva versión y quisieras mostrarla al publico no es posible.

 4. Hola
  Sabes que ha sucedido con la enorme cantidad de funciones que ya no tiene sites como los gadgets y los tipos de página (noticias, archivador).
  Saludos.

   1. Hola Juan,

    Me podrías por favor recomendar templates para usar y construir un sitio de ventas de artesanías o articulos?

    Mil gracias!

    Saludos,
    Jonathan

 5. Hola,
  Quería saber si alguien mas ha tenido dificultad accesando a la nueva versiòn de Sites desde un dispositivo móvil iOS.
  Solo logro visualizar la version vieja, pese a que he creado sites con la nueva versiòn en una PC
  Gracias,

 6. Hola Jaume, em podries dir com has aconseguit tenir aquest site en el qual pots seleccionar un o altre llenguatge? He estat buscant per que els alumnes facin un site multilingüe en Castellà, Català i Anglès i no he trobat com fer-ho.

  1. Hola Pepe!
   Amb els sites de Google no és possible. Aquest blog, Tecnocentres, està en diferents idiomes perquè està fet amb WordPress.
   Quan he volgut fer-ho en sites, he creat diverses sites, una per a cada idioma. I en cada una he posat un enllaç a les altres.
   Per exemple, el web dd CoRubrics: https://sites.google.com/site/corubricscat/

   1. Bon dia Jaume,

    A la versió clàssica, crec que tampoc es pot augmentar el número d’elements visibles de les pàgines amb format de llista o magatzem de fitxers (amb un màxim de 3 elements en cada cas). Sabries dir-me si és possible agregar-hi elements o fitxers, si més no?

    Mil gràcies en qualsevol cas (i pel vídeo sobre CoRubrics)!:)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.