Un sol full de CoRubrics per cada grup i curs

Español (Spanish)

Aquest passat divendres vaig dinamitzar un Workshop organitzat per CELworking a l’escola Sadako. Entre altres participants, hi havia uns quants mestres d’aquesta escola, que em van demostrar que eren veritables experts en CoRubrics.

A més de resoldre alguns dubtes que tenien i d’apuntar diverses millores per a properes versions (a veure si aquest estiu trobo temps per implementar-les), van explicar-me una forma d’organitzar-se que vaig trobar interessant i que jo utilitzaré el següent curs.

El que normalment fem els que utilitzem CoRubrics és crear un full de CoRubrics per a cada activitat que avaluem. Això vol dir que fàcilment, al cap d’un curs, tinc 6 o 7 fulls de CoRubrics per cada grup.

Per sort sóc prou ordenat i ho tinc tot ben organitzat. Tot i això, la seva proposta em va agradar més. Cada professor només utilitza un full de CoRubrics per cada grup.

La primera activitat que avaluen, ho fan amb normalitat.

Quan arriba la segona activitat, fan el següent:

 • Reinicien el procés amb l’opció que incorpora CoRubrics.
 • Dupliquen el full Rúbrica. A la copia li canvien el nom (tipus Rúbrica Activitat 1) i no la toquen.
 • Modifiquen el full Rúbrica original amb la nova rúbrica per avaluar l’activitat 2 (de fet, copien i enganxen d’un document on tenen totes les rúbriques).
 • Al full de processament de dades, que té per nom la data i l’hora en que es va processar, li canvien el nom (tipus Resultat Activitat 1).

A partir d’aquí ja fan el procés habitual: Creen el formulari, l’envien als alumnes i processen les dades.

Quan arriba la tercera activitat, exactament el mateix: reinicien, dupliquen, canvien el nom…

D’aquesta manera, en un sol full tenen totes les rúbriques que han utilitzat i tots els resultats. Per mi, molt més còmode que tenir 6 o 7 fulls de CoRubrics.

Screenshot 2016-07-02 at 21.11.20

La veritat és que va ser un taller molt profitós, almenys per part meva. Només em resta agrair-los els seu entusiasme 🙂

Español (Spanish)

7 thoughts on “Un sol full de CoRubrics per cada grup i curs

 1. Hola Jaume,
  tengo un problema en Corubrics. Al procesar las respuestas me aparece este mensaje de error y no genera la hoja de respuestas:
  No s’ha trobat cap element amb aquest identificador o no teniu permís per accedir-hi. Detalles Ignorar
  Un saludo.

 2. Hola Jaume.
  Primero que nada muchas gracias por el desarrollo de Corubrics.. lo utilizó en prácticamente todos mis cursos.
  Funciona todo correctamente hasta llegar al “Procesar las respuestas del formulario” una vez que lo ejecuto me sale el error “No s’ha trobat cap element amb aquest identificador o no teniu permís per accedir-hi.” y no se genera la página de puntajes..
  Saludos y gracias por tu trabajo
  Nelson

  1. Hola Nelson,
   la semana pasada me varias personas me indicaron el error que comentas. El problema está en un cambio qie Google ha hecho en los scripts, concretamente en la forma de acceder a formularios.
   Total, que la plantilla ya está arreglado, pero las copias que se hicieron anteriormente siguen sin funcionar.
   Si creas un CoRubrics nuevo, te funcionará bien.
   Si ya tienes respuestas en la copia que te hiciste, deberías abrir el script de la plantilla actual y copiarlo en tu copia de CoRubrics.

 3. Hola;
  ¿Existe alguna forma de desactivar el “reCaptcha” del formulario?. A la hora de la coevaluación de los alumnos, no tiene mayor importancia, pero a la hora de mi evaluación a partir del cuarto alumno comienza la insistente comprobación de que no soy un “robot”, con todo lo que ello implica.
  Gracias

    1. Solucionado. Ha sido un despiste. Tenía desactivado dentro de configuración el “restringir a usuarios del dominio”. Una vez activado desaparece el reCaptcha.

     Muchas gracias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.