Nova versió de CoRubrics GAFE, la 2.0

Español (Spanish)

corubricsDesprés de força temps sense versió nova, avui publico la versió 2.0 del CoRubrics GAFE. Bàsicament incorpora dues funcionalitats que diverses persones m’han demanat:

 • poder fer comentaris quan es contesta la rúbrica
 • permetre Coavaluació, Autoavaluació i l’avaluació del professor en un sol CoRubrics.

Aquesta versió només afecta a CoRubrics GAFE, ja que és la única que pot recollir la identitat de la persona que fa la puntuació.

El funcionament és idèntic al de la versió anterior, amb les dues diferències anunciades.

Comentaris

Ara, el formulari de la rúbrica té un camp més, al final de tot, per poder afegir un comentari a cada valoració.

co2-1cat

Quan es processen les respostes, el professor pot veure aquests comentaris, separats per si els ha fet un professor o un alumne.

co2-2cat

Coavaluació, autoavaluació i avaluació del professor

Quan s’avalua amb rúbriques, és molt habitual fer tres avaluacions. La Autoavaluació, cada alumne es valora a sí mateix. La Coavaluació, els alumnes s’avalues entre sí. I l’avaluació del professor. Aquesta versió de CoRubrics permet fer les tres avaluacions en un sol CoRubrics. S’ha afegit una nova pestanya per identificar els professors.

A partir d’aquí, quan es processen les respostes, CoRubrics mira si la valoració és del propi alumne, d’un company o d’un professor i fa els càlculs de forma separada. Així, el full de resultats presenta 3 camps per cada aspecte. Un per cada avaluació.

co2-3cat

No hi ha cap problema si no es realitzen les tres avaluacions. Com es veu en la imatge, aquella que no es realitza apareix amb el signe “-“.

Un cop processat tot, es pot triar quin dels resultats s’envia als alumnes.

co2-4cat

Les millores poden complicar una mica el procés, però em sembla que aporta millores significatives. Qualsevol aportació o dubte, deixeu un comentari.

Més detalls al web: http://corubrics.tecnocentres.org/

Español (Spanish)

51 thoughts on “Nova versió de CoRubrics GAFE, la 2.0

 1. Gran feina Jaume! Ja fa un parell de cursos que utilitzo CoRubrics, i tal com deies l’utilitzo tant per avaluar jo als alumnes com per que s’autoavaluin ells mateixos o als seus companys. Fins ara em calia fer dos formularis… i l’opció del comentari també és molt encertada.
  Et comento com em va la nova versió…
  Moltes gràcies!
  Fins aviat,
  Manel

  1. Moltes gràcies Manel, estaré encantat de llegir els teus comentaris. Així és com vaig introduint millores, dels comentaris de la gent que l’utilitzeu.

 2. Hola, Jaume!! En primer lugar, felicitarte por el trabajo de Corubrics, es una excelente herramienta para la evaluación por rúbricas que agiliza enormemente el trabajo del docente. Acabo de empezar a utilizar esta herramienta y estoy encantada. Me gustaría me dijeras por qué al utilizar Corubrics en español (no sé en otros idiomas) no me separa las calificaciones que corresponde a autoevaluación del alumnado y evaluación del profesor y las suma directamente a Coevalución. Gracias

  1. Hola Victoria,
   tendría que funcionarte correctamente. Sólo se me ocurre que en la hoja Profesores no hayas indicado la direcció del profesor correctamente

 3. Hola Jaume,
  En primer lugar, muchas gracias por el gran descubrimiento de CORUBRICS. Me está resultando super útil para mis clases. Sólo tengo un problema: hago algo mal, porque cuando evalúo yo a los chicos, nunca me sale los resultados del grupo 1, y sí los del resto… he desconfigurado algo???
  Gracias!

  1. Seguramente, en la hoja Alumnos, Grupo 1 tendrá un espacio al final. En lugar de estar escrito “Grupo 1” estará “Grupo 1 “.
   Si lo cambias y reprocesas tendría que funcionar.

 4. Hola, Jaume. Enhorabuena por el gran trabajo que has realizado con las plantillas para la coevaluación y, sobre todo, muchísimas gracias por compartirlo.
  Lo he usado con tres grupos de cuarto y la experiencia en clase ha sido muy gratificante: les ha encantado eso de corregir los trabajos de los compañeros y compañeras y, al final, tener que corregir el suyo propio usando esos mismos criterios, así como el formulario (han destacado la utilidad de la herramienta, así como la sencillez del proceso).
  Un saludo y de nuevo felicidades.

 5. Hola Jaume,

  En primer lloc et felicito per tota la dedicació i motivació en el que fas. Un gran servei per a tots.
  Nosaltres al centre fa temps que treballem amb Corubrics i ara tinc un dubte.
  Tinc un classroom del GAFE creat per a cada grup classe .No sé si el fas servir. Em serveix per a les tasques que compartim amb més d´un profesor..però no hi trobo la manera que les rúbriques un cop generades s´enviin per allà.Imagino que no deu poder ser.
  Ho has provat? Moltes gràcies

  1. Hola Montse, sí que utilitzo Classroom, però de moment no he pogut fer la integració entre CoRubrics i Classroom. És la següent versió que vull treure, però veurem quan podré posar-me a programar-ho.

   1. Moltes gràcies. Algun professor em comenta que ho he de compartir format google docs però jo no hi veig la mateixa funcionalitat que quan des de la plantilla s´envia als alumnes directament.
    També he observat que no puc carregar les plantilles igual que abans i que google les ha canviades i no carrego les de corubrics. Hi accedeixo des de la plantilla directament però quan clico l´opció “des de la plantilla” les que surten són diferents. A tu et passA?Moltes gràcies per tot.

    1. Alguna cosa de les plantilles m’han dit. Es veu que Google està canviant la forma d’accedir-hi, però de moment al meu domini no ho ha canviat. Jo ho veig com sempre.

 6. Hola Jaume, el primer és felicitar-te per la feina.

  Ara bé, ja porto dies barallant-me amb la plantilla CoRubrics GAFE v2.0 (cat) Google apps for Education i no funciona del tot bé. Algunes puntuacions no les agafa i assigna 0.
  Cert que modifico la plantilla afegint una columna i una fila més, però no trobo que faig mal.
  Què pot ser?

  Mooooltes gràcies

  1. Vigila que en el nom dels alumnes o en els seus mails no hi hagi cap espai en blanc.
   Si se’ns cola, al crear el formulari s’elimina automàticament.
   Quan l’script compara l’alumne amb les respostes, no coincideix i assigna un 0

 7. Hola Jaume,

  En primer lloc vull agrair-te que creïs i comparteixis aquestes eines. Són de gran utilitat!

  T’escric igual que altres usuaris per comentar-te un error que m’està apareixent últimament quan utilitzo la plantilla de la versió 2.0. Resulta que quan intento crear el formulari m’apareix el següent missatge:

  “Aquesta versió GAFE de CoRubrics és només per a comptes de Google apps for education. Seleccioneu la plantilla correcte”.

  La plantilla la creo amb l’usuari de l’escola i, per tant, hauria de funcionar. De fet, abans de finals d’any vaig fer servir la plantilla diverses vegades amb el mateix usuari i no vaig tenir cap problema. Em sabries dir què està anant malament? Què puc modificar perquè funcioni? A una altra companya de l’escola li passa el mateix.

  Moltes gràcies.

  1. Algú m’ha comentat el mateix i l’error estava en que no indicava el correu dels alumnes o els dels professors. Els indiques tots?

   1. Hola de nou,

    Amb el teu últim comentari he tornat a fer proves, pas a pas, per detectar què fallava. I per fi acabo de solucionar el problema, tot i que jo no entenc el perquè…

    Les adreces de correu hi eren i estaven a la prestanya corresponent. Per tant no eren el problema. He solucionat l’error modificant la descripció dels ítems d’avaluació (allà on hi diu “Descripció en mode expert”, etc…). Fins ara hi tenia un número. He provat de canviar-ho per text i ha desaparegut l’error.

    Merci per la ràpida resposta!

    1. Ui, ara sí que em soprèn. Que hi posis text o un número no hauria de canviar res. Em revisaré el codi. Gràcies per avisar!

 8. Hola Jaume, enhorabuena por tu herramienta que parece muy interesante. Actualmente utilizo el módulo Tallere de Moodle para llevar a cabo esta gestión, aunque es bastante engorroso. Todavía no he utilizado Corubrics pero he revisado varios manuales y tengo algunas dudas que quisiera que me pudieras aclarar:
  – ¿El profesor tiene alguna manera de saber qué alumno ha hecho cada una de las coevaluaciones o eso es siempre anónimo, incluido para el profesor? Por el número de coevaluaciones recibidas puedo saber cuántos alumnos faltan por emitir sus valoraciones, pero ¿cómo hago si quiero saber quienes son para tenerlo en cuenta o darles un toque de atención?
  – Si tengo un aula con 50 alumnos en grupos de 4 y quiero utilizar rúbricas para una evaluación interna de los miembros de cada equipo, ¿cómo podría configurar Corubrics para que a cada grupo les saliera sólo el nombre de los componentes de su grupo para evaluar y no el de toda la clase?
  Gracias.

  1. Hola Adelaida, contesto tus preguntas:
   – Si utilizas la versión CoRubrica GAFE, si tu centro tiene un dominio de Google apps for education y cada alumno tiene un correo de Google, entonces sí puedes saber qué ha contestado cada alumno. Los formularios de Google permiten crear una hoja de respuestas donde aparece lo que cada usuario ha contestado. Eso sí, tendrás que revisar a mano para saber quién no ha contestado.
   Si utilizas la versión CoRubrica a secas, entonces no se puede saber, ya que los formularios de Google realizados con cuentas de Gmail son siempre anónimos.
   – En estos casos, yo uso 4 CoRubrics distintos, una para cada grupo.

   Jaume

 9. Hola Jaume, estic començant a provar les rúbriques per realitzar experiències de coavaluació i tinc un problema. Els resultats de les coavaluacions no es volquen al document on vaig crear la rúbrica sinò que s’obre una nova fulla de càlcul on apareixen desordenadament les coavaluacions amb el seu valor qualitatiu (expert, avançat,…), mentre que la fulla on haurien d’apareixer els resultats continua buida, com si cap alumne hagués segut avaluat.

  Agrairia molt la teua ajuda.

  1. Ja és normal que es crei un full de respostes, la crea el formulari automàticament.
   En el full on vas crear la Rúbrica, si tries el menú Processar les dades, t’haurien d’aparèixer els resultats ordenats i agrupats.
   Mira el tutorial que pots trobar al Youtube que segur que et pot ajuda.

   1. Gràcies Jaume, encara que ja li he donat a processar dades i segueix sense apareixer cap resposta. Provaré d’elaborar una nova rúbrica des del principi.

 10. Hola Jaume,
  necesitaba una herramienta de este tipo y me la encotrado por casualidad. Trabajamos por RETOS implementando en cada proyecto varios MODULOS o asignaturas de un ciclo de formación profesional. He estado intentando modificar CoRubrics por medio del Editor de comandos para poder adaptarla a nuestras necesidades. Me aparece un error cuando le ordeno procesar las respuestas:
  No s’ha trobat cap element amb aquest identificador o no teniu permís per accedir-hi. Detalles Ignorar
  Este error sale con la hoja de CoRubrics sin modificar la secuencia de comandos.
  Enhorabona per la iniciativa i moltes gràcies.

  1. Hola Oskar!

   Desconozco las modificaciones que has hecho, así que no puede darte muchas pistas. Por el error, hace pinta que hay algun problema con la vinculación de la hoja de CoRubrics i el Formulario que crea. Parece que al procesar los datos intenta acceder al Formulario a través del identificador pero no puede acceder.

 11. Hola Jaume,

  En primer lloc, moltes felicitats per aquesta feina i compartir-ho!

  Sóc una bibliotecària que treballo a un servei d’una universitat que fa suport a la docència amb temes tecnològics (plataforma Moodle, etc). Et volia comentar que vaig descobrir Corubrics GAFE buscant solucions per les coavaluacions (alternativa a Tallers de Moodle) i vaig fer unes proves que entre el nostre equip i van sortir molt bé.
  Ara, però, ho hem aplicat a un seminaris amb estudiants i veiem que ells no poden avaluar als companys perquè els diu que no tenen permisos per accedir al formulari, tot i que els hem posat correctament a les adreces i formem part de Google Apps for Education…he anat a canviar els permisos del formulari però veig que no funciona correctament ja que no em recopil·la les respostes, tot i que ho han fet. A part, jo m’he posat com a professora i no he rebut cap correu tampoc amb l’enllaç per avaluar-los.
  Et voliem doncs demanar ajuda, moltes gràcies i disculpa les molèsties!
  Salutacions,
  Gemma

  1. Si tots formeu parts fel mateix Google apps for education, els alumnes han de poder contestar el formulari. Google no permet restringir formularis. Tothom de la organització que tingui l’enllaç té permís per contestar.
   Si no ha recopilat l’adreça, només se m’acut que, per error, hagis utilitzar CoRubrics enlloc de CoRubrics Gafe.

   1. Hola Jaume,

    Moltíssimes gràcies per la resposta tan ràpida!

    Després de fer proves amb Corubrics Gafe i Corubrics, he descobert que Corubrics GAFE no funciona amb les adreces de correu dels nostres estudiants ja que no poden accedir al formulari, mentre que amb les de professors no hi ha cap problema. Per tant, creiem que es tracta d’algun tema de permisos de les aplicacions Google a la universitat.
    Amb Corubrics normal no tenim cap problema d’accés al formulari, ni amb estudiants ni amb professors.

    D’altra banda, he comprovat que amb Corubrics Gafe, si vols fer les 3 avaluacions no em surten, crec que estic fent alguna cosa malament. He enviat el formulari als meus companys i s’han pogut autoevaluar i coevaluar però en canvi, després, quan els vull avaluar jo i clico a “obtenir l’enllaç al formulari” i avaluo, després no m’apareix la puntuació que els he assignat, em surt una ratlla, com si no ho hagués fet.
    Ho he provat al revés, és a dir, primer obtenir l’enllaç i avaluar-los i després enviar el missatge per tal que hi accedeixin per fer les seves avaluacions però llavors només surt la nota del professor, la seva no.
    A mi em dóna la sensació que potser no ho estic fent bé però no sé si és un error…

    Disculpa les molèsties i moltes gràcies!

    Gemma

    1. A veure, per utilitzar CoRubrics GAFE, tan alumnes com professors han de pertányer al mateix domini de Google apps.
     Si no és així, no es pot utilitzar.

     CoRubrics (sense GAFE) no pot separar Autoavaluació ni Avaluació del professor. És un problema dels fornularis de Google, que si no pertanyen a un domini, només podenser anònims. No es pot recollir la identitat de qui respon i, per tant, no es diferencia entre el profe o el propi alumne.

     1. Hola,

      Llavors, no podem explicar perquè funciona amb uns usuaris i uns altres no…fent proves veiem que els que tenen un tipus de correu no els demana cap permís per respondre el formulari, mentre que en tenen un altre, sí. I estem dins la mateixa institució. Si em dones un correu et puc passar les pantalles i ho podràs comprovar.

      La prova del professor, que no recull la seva avaluació junt amb l’autoavaluació i coavaluació (les 3 notes), l’he feta amb Corubrics GAFE i com he comentat, no m’ha funcionat el recull de les tres avaluacions, per aquest motiu em pregunto si he fet alguna cosa malament.

      Moltes gràcies Jaume!

      Gemma

     2. Doncs no sabria respondre’t. Parles de dos tipus de correu i no sé a què et refereixes. Hauries de parlar amb l’administrador del teu domini de Gogole apps per assegurar-te que tots els correus pertanyin al mateix domini. Si a un els demana permís i a d’altres no, no és pas un tema de CoRubrics, sinó del vostre domini de Google apps.
      El tema de l’avaluació del professor, només pot ser que la seva adreça no estigui ben escrita en el full de CoRubrics, pestanya Profesors. Que no hagueu posat un espai al final de l’adeça de correu electrònic, que no el veureu però CoRubrics ja no el trobarà.

 12. Hola,

  Moltíssimes gràcies per la teva ajuda, ara ens posem en contacte amb els administradors de Google apps de la universitat.

  Sobre l’avaluació del professor ja em miro això dels espais.

  Moltes gràcies per tot i disculpa les molèsties!

  Gemma

 13. Hola Jaume,

  Només comentar que efectivament era un problema dels nostres correus, no de la plantilla Corubrics GAFE. M’han comentat que els correus no pertanyen al mateix domini, són entorns diferents no connectats, per tant, era normal el tema de la restricció d’accés dels formularis.

  Hem optat doncs a canviar la configuració del formulari sense restricció per a usuaris de la universitat. Llavors al formulari apareix un camp obligatori a omplir que és el correu electrònic, on indiquem que ha de ser el de la universitat, és a dir, el mateix que posem al llistat d’alumnes de la plantilla. D’aquesta manera es poden recollir correctament totes les avaluacions.

  Moltes gràcies per tot, per la teva paciència, per respondre tan ràpidament i ajudar-nos!

  Salutacions,

  Gemma

  1. Hola Gemma,

   compte que si afegiu camps al formulari podeu tenir problemes en processar dades. Assegureu-vos que afegiu el camp al final de tot, després dels comentaris.

   1. Hola Jaume,

    Moltes gràcies pel consell! de moment el què hem fet només és modificar el text del començament, on hi ha les instruccions, indicant que el correu sigui el de la universitat perquè sinó ens posaran el seu personal i llavors ja no ens funcionaran les valoracions.

    Moltíssimes gràcies per tot!

    Gemma

 14. Hola Jaume,
  He intentat fer servir corubrics però no me’n surto. El problema apareix a l’hora de processar les dades: el formulari no les recull correctament (tot i que un cop contestat diu que s’han recollit correctament) i a la taula de processament de dades apareix el número de respostes però no les respostes (tot zeros). Sabries dir-me què faig malament?
  Moltes gràcies

  1. Fa pinta que en la rúbrica hi tens salts de línia o caràcters estranys. El formularis no els permeten i, per tant, en el formulari no hi són.
   Quan CoRubrics compara respostes del formulari i la rúbrica, cap coincideix i posa 0.
   Si arregles la rúbrica del full CoRubrics i reprocesses les respostes t’hauria de funcionar

 15. Aupa Jaume
  Soy profesor del Instituto Elorrieta de Bilbao y tu Corbrics nos sirve de gran ayuda, gracias.
  Hay un problema que no sabemos solucionar:
  cuando se obtienen los cálculos de la nota media, en la fórmula estos están multiplicados por 1,25…
  …………………
  =round(SUMPRODUCT({H7;K7;N7;Q7;T7;W7;Z7;AC7;AF7};{F2;I2;L2;O2;R2;U2;X2;AA2;AD2})*1,25;2)
  ……………………………………………………………
  ¿Cómo podríamos quitar esa multiplicación ?
  Gracias

  1. Supongo que el nivel máximo lo puntuais con 8 puntos, de ahí que aparezaca el 1,25 multiplicando para pasar la nota a 10.
   En todo caso, en la fórmula podies modificar lo que necesiteis.

 16. Salutacions i enhorabona per aquesta eina tan fantàtica.
  Tinc un problema i és que no puc processar les dades d’un formulari, quan vaig al full de càlcul i pitjo “processar dades” m’apareix el següent missatge: “No s’ha trobat cap element amb aquest identificador o no teniu permís per accedir-hi”. No entenc que faig malament.
  Gràcies avançades ,
  ANTONI

  1. Sembla que estàs utilitzant una plantilla antiga. Google va fer un canvi als formularis i les antigues va deixar de funcionar. Al web hi ha la nova que funciona perfectament.
   Si ja has contestat el formulari, pots fer el següent.
   Obre una plantilla no, i amb el menú EINES tira Editor d’scripts. Fes el mateix amb el CoRubrics que et falla.Selecciona tot el codi de la plantilla nova i sobreescriu el de la teva plantilla vella. Compte que l’script té 3 apartat diferents, els veuràs a l’esquerra. Ha de sobreescriure els 3. Després DESA. Si ho has fet bé, podràs reprocessar i et funcionarà

   1. Moltíssimes gràcies Jaume per la teva ajuda en resoldre aquest petit problema. Al remat he aconseguit solucionar-ho. Un cop més enhorabona per la feina feta, aquesta eina és realment fantàstica. I perdó pel retard en respondre’t i comunicar-te que m’ha funcionat.

    A. VIZCAINO

 17. Muchas gracias por tu trabajo y orientaciones. Es la primera vez que utilizao corubrics con mis alumnos, todo funciona bien, pero cuando intento enviarles el resultado de la rúbrica por correo electrónico sólo lo recibe el primer alumno de la lista, ¿estoy haciendo algo mal? Gracias de antemano

 18. Hola Jaume,
  Des de l’any passat que utilitzo la plantilla CoRubrics i la veritat és que em va genial. Gràcies per la feina tan ben feta! Recentment però l’he utilitzat per coavaluar els dossiers dels alumnes, amb 6 ítems a avaluar, tots obligatoris (al formulari apareix l’asterisc vermell) i quan he processat les respostes un dels ítems queda amb “-” en tots els alumnes. He revisat els formularis individuals i efectivament aquell ítem està en blanc, tot i que els alumnes el van avaluar. El més estrany és que si reviso el càlcul, aquell ítem en blanc té un valor concret per a cada alumne, ja que sinó no sortiria la nota final que es mostra a la columna “Nota Global”. Tens idea del que pot estar passant?
  Moltes gràcies per endavant!
  Glòria

  1. Em sap greu. Això passa quan es copia la rúbrica d’un Wors, PDF, Excel o similar.
   En enganxar, s’afegeixen caràcters oculta que no són acceptats en els formularis i provoquen que ni tan sols es registrin les respostes.
   Cal sempre assegurar-se de netejar aquests caràcters. O bé picant la rúbrica o bé amb l’opció esborrar format.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.