Per què utilitzo un quadern de seguiment d’alumnes fet amb Google Drive?

Español (Spanish)

qvJa fa uns anys que he anat desenvolupant el meu propi Quadern virtual del professor, per fer el seguiment dels alumnes. Actualment el tinc fet amb Google Drive i són vàries les persones que m’han preguntat perquè no utilitzo aplicacions que es poden trobar per a tauletes (tipus Idoceo). En aquest article exposo els 4 motius que tinc.

1- Disponibilitat en qualsevol dispositiu

El primer avantatge que trobo en utilitzar un fitxer de Google Drive és la seva fàcil accessibilitat. En qualsevol dispositiu (mòbil Android, mòbil Iphone, tauleta, PC, Mac, Linux…) sempre puc consultar i modificar el quadern. Només cal que el dispositiu tingui connexió a internet. Així no pateixo si no tinc bateria a la tauleta o si se m’ha espatllat el portàtil. Canvio de disposotiu (el mòbil sempre és el darrer recurs) i ja hi tinc accés.

2- Possibilitat de compartició

La majoria de professors són una mica recelosos de compartir les seves anotacions, però jo faig just al contrari. Aprofitant la facilitat de col·laboració que té Google Drive, comparteixo els meus quaderns de seguiment amb els respectius tutors. Així, si ho consideren oportú, poden consultar fàcilment els meus registres i tenir una idea del treball del alumne, si fa o no deures…

3- Adaptació

Com que el quadern es un full de càlcul amb moltes pestanyes, el puc adaptar en qualsevol moment a un grup determinat. És cert que cada cop té més funcions i s’ha de vigilar més amb aquesta adaptació, ja que poden deixar de funcionar algunes prestacions. Però puc canviar fórmules o simplement, canviar l’aparença.

4-Integració amb Assistatut

El darrer motiu només serveix al meu centre, ja que no en conec cap altre que utilitzi Assistatut per controlar l’assistència. En tot cas, com que el quadern es pot combinar amb una altra plantilla de Google Drive, de nom Assistatut, les faltes d’assistència i retards dels alumnes només els he d’introduir en un sistema. Introdueixo les faltes al quadern virtual i el sistema Assistatut ja les recull i les envia a pares i tutors per fer-ne el seguiment.

Segur que les aplicacions comercials tenen altres avantatges respecte a un full de càlcul, i tenen moltes més funcionalitats, però jo, de moment, seguiré amb el quadern fet amb Google Drive.

Español (Spanish)

11 thoughts on “Per què utilitzo un quadern de seguiment d’alumnes fet amb Google Drive?

 1. Hola, trobo molt interessant i útil el full de càlcul que has preparat. Jo faig servir fulls d’excel o de libreoffice, però amb el teu tens tota la informació integrada i automatitzada. Està molt bé.

  I també és un encert tenir-lo en el drive i no en local, com expliques.

  M’aprofitaré de la teva feina, ja que em proposo utilitzar-lo aquest curs per fer el seguiment de les meves classes.

  Enhorabona i gràcies per compartir-lo.

   1. Hola Jaume,

    una millora que se m’acudeix és que podria haver una opció d’enviar les notes (finals o parcials) als alumnes, per e-mail

    De fet, jo ja he fet servir en un full de càlcul del drive, l’script FormEmailer, i és molt pràctic.

    Ho comento per si és del teu interès, però no se si és fàcil o difícil de implementar-lo al teu projecte.

    Salutacions

 2. Hola: Soy maestro de educación primaria en León y encuentro que el cuaderno de profesor también podría usarlo para mis clases, pues es muy completo a me facilitaría mucho la labor. El problema que encuentro es que en las asignaturas de Lengua y Matemáticas tenemos clase todos los días de la semana. ¿Sería difícil adaptarlo para que funcionase con cinco días a la semana? Te agradecería que, en caso de poder hacerse, me dieses algunas indicaciones.
  También estoy utilizando CoRubrics y estoy encantado con la herramienta.
  Muchas gracias

  1. Hola Ángel,
   La plantilla para 5 días aun nonla tengo creada, hasta ahora nadie me la había pedido.
   Crearla no requiere mucho tiempo, pero hay que hacerlo con cuidado, que la fórmulas son un poco complicadas.
   Intentaré crearla esta semana, así ya quedará completo el cuaderno para todas la posibilidades.

   1. Gracias por tu rapidez en la respuesta y en la solución. Te lo agradezco en nombre de los maestros de primaria que estén dispuestos a utilizarla. En mi caso lo transmitiré en mi centro, tenemos las aplicaciones GAFE y la plantilla nos viene muy bien.
    Eres muy generoso.
    Saludos

 3. Acabo de configurar una de les plantilles. Penso fer-me còpies per als altres grups i així aprofitar el calendari de festius. Per mi, el més important és que fer-lo servir sigui ràpid i pràctic. De moment, crec que ho tinc de cara: faig servir un Chromebook de Samsung i inicio sessió amb google en menys de 10 segons. Hi ha un altre company a l’institut que hi està interessat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.