Assistatut: control d’assistència d’alumnes amb Google Drive

Español (Spanish)

faltesFa un mes presentava la nova versió del Quadern virtual del professor, una plantilla per fer el seguiment dels alumnes (assistència, notes, competències…). Avui presento una nova plantilla, Assistatut, en versió BETA, que juntament amb l’altra permet al tutor fer el seguiment de les absències i retards dels alumnes del seu grup.

La idea és molt senzilla. Cada professor té un quadern virtual on va indicant absències i retards.

faltes7

El tutor, té una plantilla Assistatut que porta incorporats uns scripts. Si es programen perquè s’executin sols, aquesta plantilla s’anirà omplint sola amb les dades que els professors han introduït al seu quadern virtual.

D’aquesta manera podrà fer el seguiment, justificant les faltes quan calgui.

faltes8

A més, cada dia el sistema envia correus electrònics a les famílies avisant si algun alumne ha faltat a classe a primera hora del matí o si ha arribat tard.

El sistema és una mica pesat de configurar al principi de curs, ja que cal indicar els alumnes, els seus correus electrònics, les assignatures i els horaris. Però un cop configurat, el funcionament és molt senzill.

De moment encara està en fase BETA, ja que n’he fet moltes proves per veure’n el correcte funcionament, però fins al setembre no ho implementaré a l’institut de forma massiva.

Si voleu utilitzar el sistema, que està sota una llicència Creative Commons (Atribució, No comercial i comparteix igual), podeu trobar tota la informació necessària al següent web: Assistatut, sistema de control d’assistència

Español (Spanish)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.