Quadern virtual del professor, versió 2.0

Español (Spanish)

qv1Ara fa quasi un any que començava aquest bloc i ho feia presentant el meu quadern virtual del professor. Ha anat passant el temps i avui us presento la versió 2.0 del quadern, que permet avaluar competències i fer el seguiment de les hores programades. Pels que no el conegueu, us n’explico les característiques més destacades i us animo a provar-la.

El quadern virtual del professor és una eina que intenta substituir el típic quadern de notes dels professors, on anem anotant les faltes d’assistències, les notes, els treballs…

Intenta aprofitar la tecnologia i, per tant, va una mica més enllà. Com que és digital, permet fer una anàlisi automàtic de les dades. Això ens ajuda a fer autoavaluació de la nostra tasca docents. D’aquesta manera, ens pot ajudar a millorar la nostra feina.

Per començar, d’on descarregar-se’l i aprendre els seu funcionament. Vaig crear una web fa més d’un any on hi vaig afegint les novetats. La podeu consultar a:

http://qv.tecnocentres.org

qv2

I ara les funcionalitat.

Google Drive. Per començar, cal dir que es un quadern fet amb un full de càlcul del Google Drive. Això permet diversos avantatges, però principalment en destaco dos:

 • És un fitxer al núvol: això permet que el tinguem disponible en qualsevol aparell del món que tingui accés a internet. Per tant, hi podrem accedir des de l’ordinador, però també des del mòbil o des de la tauleta.
 • Es pot compartir: és molt senzill donar accés de visualització al tutor del grup, per exemple, i que pugui fer un seguiment dels alumnes sense haver-nos d’estar enviant correus constantment o haver d’esperar a la següent reunió d’equip docent.

Visió de global de curs: Un cop configurat el full, podrem saber quantes classes reals (descomptant festius) tindrem a cada trimestre en aquell grup. D’aquesta manera ens serà senzill programar-les.

qv3

Assistència: podrem passar llista de forma senzilla i obtindrem resums totals i per trimestres.

qv4

Actitud i treball a classe: de la mateixa manera, podrem indicar si els alumnes treballen a classe i si fan els deures que els posem i obtindrem resums per trimestres.

Càlcul de mitjanes: podrem indicar les notes de les activitats avaluables que anem realitzant i el full ens calcularà les mitjanes de trimestre i de curs. A més, ens mostrarà les gràfiques de la distribució d’alumnes.

qv1Avaluació de les competències: és una de les novetats d’aquesta versió 2.0. Podem indicar quines competències bàsiques són les més importants per a cada una de les activitats avaluables que posem als alumnes

qv5

i automàticament obtindrem les mitjanes, per trimestres, de les notes de cadascuna de les competències bàsiques. A més, veurem el nombre d’activitats que hem dedicat a cada competència, podem modificar la nostra planificació per treballar-les totes.

qv6

Planificació de les classes: ens apareixen els dies que fem classe i podem indicar la unitat didàctica que pensem treballar, les activitats que desenvoluparem i els deures que posem als alumnes (si ens posem).

Seguiment de la programació: és l’altra novetat d’aquesta versió 2.0. Ens apareix el recompte d’hores que hem dedicat a cada unitat i ho podem comparar amb les hores previstes.

qv7

Crec, humilment, que pot ser una bona eina de seguiment dels alumnes i d’autoavaluació per al professorat. Si la utilitzeu, estaré molt content de rebre els vostres comentaris, en sentit de millora si creieu que es pot millorar, o de destacar punts forts que li trobeu.

Español (Spanish)

8 thoughts on “Quadern virtual del professor, versió 2.0

 1. Ara mateix li dono un cop d’ull. Jo també he estat treballant amb fulls i scripts (goobric, flubaroo, doctopus, autocrat…) per intentar de fer alguna cosa semblant a la que descrius.

  1. La plantilla Quadern virtual del professor està feta sense scripts, només amb fórmules i formats condicionals.
   També he desenvolupat una plantilla, ASSISTATUT, aquesta sí amb scripts, que permet que un tutor controli les faltes i els retards dels alumnes. La plantilla recull les dades dels Quaderns virtuals dels professors que s’indica. Per si et pot ser d’interès: http://tecnocentres.org/assistatut-control-dassistencia-dalumnes-amb-google-drive/

 2. Excelentes plantillas, soy de Colombia y me gustaria utilizarlas, las notas en mi país se utilizan desde 1.0 hasta 5.0, y las competencias son un poco diferentes, no se si tambien se puedan editar. Agradezco si me puedes compartir esta herramienta

  1. El cuaderno no se descarga, se usa online. Para ello, debes realizarte una copia con la opción que encontrarás dentro del menú Archivo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.