Versió de CoRubrics per a dominis amb Google apps for Education (GAFE)

Español (Spanish)

corubricsFa uns mesos vaig crear una plantilla d’un full de càlcul fet amb Google Drive que tenia un script associat, CoRubris, que permet automatitzar l’avaluació amb rúbriques. El següent article n’explicava el funcionament: CoRubrics, una plantilla per avaluar amb rúbriques.

Ha tingut força bona acollida i ara n’he fet una versió per als centres que tinguin un domini de Google apps for Education (GAFE), que permet una millora que alguns professors m’han demanat.

CoRubrics permet fer amb molta facilitat la coavaluació amb rúbriques. Els alumnes s’avaluen entre ells. CoRubrics crea el formulari, envia l’enllaç als alumnes per tal que el contestin avaluant els seus companys, calcula les mitjanes de les respostes i, finalment, envia els resultats per correu electrònic.

Si els alumnes estan atents i són honestos, tot funciona correctament. Però és cert que algun alumne, ja sigui per error o per fer-se el graciós, pot utilitzar el formulari per avaluar un mateix alumne més d’una vegada.

Amb la versió de CoRubrics que funciona amb comptes de Gmail, això no es pot evitar, ja que els formularis són anònims i no es pot saber quin alumne és el que ha contestat. En canvi, si es disposa d’un domini GAFE, es pot obligar als alumnes a identificar-se i per tant, recollir quin alumne ha contestat.

Per això he creat una versió CoRubrics GAFE, que només funciona si l’utilitzeu amb algun compte de correu d’un domini GAFE.

El funcionament és idèntic al CoRubrics versió normal, amb una sola diferència. Quan es demana de processar les dades, si es detecta que algun alumne ha puntuat un company més d’un cop, apareix la següent pantalla:

corubgafecat

Si es respon SI, CoRubrics calcula les mitjanes, però si algun alumne ha puntuat dues o més vegades a un company, només li contabilitza la darrera puntuació que ha emès.

Si es respon NO, llavors es fa la mitjana tenint en compte totes les puntuacions, incloses les duplicades.

La meva experiència és que els alumnes són honestos i no puntuen més d’un cop expressament. Però si que he detectat que cometen força errors i aquesta mesura de precaució addicional pot ser molt útil.

Per utilitzar CoRubrics GAFE, igual que CoRubrics, cal cercar-la al web de CoRubrics.

Español (Spanish)

14 thoughts on “Versió de CoRubrics per a dominis amb Google apps for Education (GAFE)

 1. En primer lloc, moltes gracies per l’eina de corubrics. He estat provant el seu us, pero he quedat encallada al moment en que li poso nom al formulari. Apareix una anotacio en vermell a la part superior de la pantalla: Aquesta operacio no es compatible. Si continuo endavant, apareix en el meu drive el document amb el nom que li he donat al formulari, pero no hi ha el formulari. Que he fet malament????
  Moltes gracies

  1. Així d’entrada només se m’acudeix que estiguis utilitzant la versió GAFE enlloc de la versió normal. És possible?

   1. Moltissimes gràcies. Sí que era la versió GAFE (que era gafe) i no anava bé. Ja està solucionat.
    Una altra pregunta:
    Necessitaria avaluar un treball i obtenir una nota de Procediments i una altra de valors. Haig de fer dues rúbriques diferents??? o es pot afegir una pestanya a la mateixa rúbrica amb el nom VALORS i aprofitar el mateix llistat d’alumnes ???
    Gràcies

    1. Entenc que quan avaluïs els Procediments miraràs uns aspectes i quan avaluïs els Valors uns altres, per tant, el més senzill seria fer dos rúbriques.
     La llista dels alumnes no hi ha problema, que pots copiar i enganxar d’un rúbrica a l’altra sense problemes.

 2. Hola Jaume, o algo no funciona o lo estoy haciendo mal.
  He creado una rubrica, he añadido 3 alumnos con sendos correos GAFE, he creado formulario (en una de las pruebas que he hecho he editado el formulario para poner obligado que esté logueado con un correo de mi dominio GAFE y para que registre quién hace la respuesta) y he enviado el formulario a los supuestos alumnos. Con uno de esos correos he evaluado dos veces a un mismo alumno para ver el mensaje que me advierte de que está repetida, pero no me funciona.
  ¿Lo estoy haciendo bien o me ha faltado algo?
  Perdón por las molestias y gracias por tu atención.

  1. Hola Ruben, acabo de repasarlo y funciona perfectamente. He realizado la prueba exactamente igual que tu, con la plantallia “CoRubrics GAFE v1.2 (esp) Google apps for Education esp”.
   No entiendo porqué indicas que en alguna prueba has modificado el formulario para que registre quién hace la respuesta y que obligue ha estar logueada. Estas opciones, con ésta plantilla, ya están marcadas por defecto.
   Deberías especificarme un poco más qué error encuentras.

 3. Pues si, ahora si me funciona, he vuelto a hacer la prueba y si me dice que ha evaluado más de una vez, no se que hice ayer :S
  Gracias por tu atención, es un placer dar con gente como tu.

  Un saludo

 4. Perdona que te de el follón otra vez. Ayer envié una rubrica a los alumnos y en el formulario aparecen 11 respuestas recibidas, pero no se procesan desde la hoja de cálculo de la rúbrica. Si le doy a ver respuestas me pregunta cual es el destino de las respuestas.
  ¿por que puede pasar esto?¿se puede solucionar?
  Gracias.

  1. Si quieres ver las respuestas, puedes elegir la opción de crear una hoja nueva. Pero solo es para ver las respuestas, ya que allçí se crea una copia. Las respuestas estan en el formulario.
   Para determinar el error, deberías indicarme si Corubics indica algun error y qué aparece en la pestaña de resultados (¿todos aparecen como no evaluados?)

    1. Pues la verdad, con la información que veo no sé dónde está el error. No sé porqué no procesa las otras respuestas. ¿Es posible que se haya cambiado el nombre a los grupos (que en el formulario no fuesen Grupo 1, Grupo 2,…)?
     Es lo únco que se me ocurre que pueda pasar 🙁

     1. Eres un crack Jaume. Acabo de comprobar que en la rubrica el nombre de los grupos 1 y 2 tenía un espacio después del número, a simple vista no se ve pero el espacio estaba y era lo que me estaba fastidiando.
      Lo he cambiado, he reprocesado respuestas y funciona perfecto.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.