Permetre comentar a Google Sites sense permís d’edició amb DISQUS

Español (Spanish)

DISQUS és un servei de comentaris. Permet crear converses de comentaris, definir l’aspecte que han de tenir, la manera d’ordenar-se, si s’han de moderar, etc.

Qualsevol usuari que arribi al nostre Google Site, si té un compte de Google, de Facebook o de Twitter, ens podrà deixar un comentari. I si no té cap d’aquests usuaris, podrà crear-se un usuari de Disqus per fer-ho.

Per començar, us deixo un enllaç a un Site on he afegit aquests cometaris perquè en pugueu veure l’aspecte: https://sites.google.com/a/insestatut.cat/corubrics/comentaris

disqus1

De moment DISQUS encara no està en català, però la traducció està en camí, així que ben aviat ja hi estarà.
Anem a veure el procés per afegir aquests comentaris, que no es gaire complicat:

1- Crear un compte a DISQUS

Si és el primer cop que s’afegeixen comentaris a un lloc, la persona que ha creat el Site s’haurà de crear un compte a DISQUS. Si és un Site que creen els alumnes, són ells qui se l’hauran de crear. Si és un Site de professor, és el professor qui l’haurà de crear. Si ja tenim un compte creat, podem saltar al pas 2.

DISQUS permet accedir des d’un usuari de Google (o de  Fcebook o Twitter). Així que si hem fet un Google Site vol dir que tenim un usuari de Google, per tant no caldrà ni crear-se un nou usuari. Podrem identificar-nos amb el nostre usuari de Google.

Accedim a http://disqus.com i triem l’opció Log in

disqus2Ens creem un compte nou o bé ens identifiquem amb un de Google:

disqus3

Si ens identifiquem amb l’usuari de Google haurem de donar permís a l’aplicació perquè consulti la nostra adreça de correu.

2- Afegir el Site a DISQUS

Un cop identificats, tornarem a la pantalla inicial, però enlloc del botó de Log in hi ha la nostra fotografia (si en tenim al compte de Google), amb una fletxa per accedir a un menú.

Seleccionem l’opció Dashboard:

disqus4I afegim un Site:

disqus5

Se’ns demana un nom de lloc i automàticament es crea un nom curt que haurem de recordar.

disqus7

Després ens demana a quin plataforma ho volem instal·lar, però podem saltar-ho seleccionant la pestanya General que teniu a la part superior esquerra.

disqus8

En aquesta pantalla podreu configurar l’aparença, si els comentaris es moderaran, etc.

Ja podem sortir del DISQUS i anar al nostre Google Sites on volem afegir la possibilitat de fer comentaris.

3- Configurar el Google Sites perquè usi DISQUS

Un cop al nostre Google Site, anem a la pàgina on volem posar els comentaris (pot ser una pàgina nova) i l’editem.

Un cop en edició, situem el cursos al lloc exacte on aniran els comentaris i seleccionem el menú Insereix i triem Més gadgets…

disqus9

Tirarem Afegeix un gadget per URL i posarem la següent adreça
https://google-sites-disqus.googlecode.com/git/disqus-gadget.xml

disqus10

Ja només queda ompir dos paràmetres: Disqus Shortname (el nom que havíem de recordar quan hem creat el Site a DISQUS) i la URL del nostre lloc.

disqus11Un cop desat, a la pàgina ja apareix una caixa perquè qualsevol persona que s’identifiqui amb Facebook, Twitter o Google pugui deixar comentaris.

disqus12

En cas que haguem posat que els comentaris siguin moderats, per la pàgina de DISQUS podrem acceptar-los i que es publiquin o rebutjar-los i que s’eliminin sense haver aparegut al nostre Site.

Aquest sistema, que un cop es té creat un usuari de DISQUS és molt ràpid d’implementar, permet que els alumnes lliurin feines i els professors els puguem fer comentaris per tal de destacar les coses a millorar o els aspectes més positius o negatius. O que els mateixos alumnes comentin treballs d’altres companys.

Evidentment, si el Site només està compartit amb nosaltres, ningú més el podrà veure i, per tant, ningú més podrà ni comentar ni veure els nostres comentaris.

Español (Spanish)

22 thoughts on “Permetre comentar a Google Sites sense permís d’edició amb DISQUS

 1. Gracias por el aporte. Una consulta, si voy generando entradas a mi site tipo blog, ¿es posible configurar este plugin para que aparezca de forma automática en los nuevos artículos? si no sería muy tedioso tener que incrustar el plugin en cada nuevo post.

  Saludos,

 2. Hola, disculpen, tengo un problema, ya hace todo lo que pide y sigo sin poder activar los comentarios 🙁 alguien podría ayudarme o dar alguna sugerencia?

 3. Mil gracias, he podido agregar este nuevo gadget sin que mas personas editen mi sitio. La explicación te lleva de la mano a lograrlo.

 4. Estoy diseñando un Site para mi departamento y me gustaría poder facilitar a cualquier persona que pueda insertar comentarios. Por lo que he leído aquí, con Disqus es posible….solo tengo una duda antes de implementar Disqus en mi Site.

  Mi Site tiene varias páginas, y no quiero insertar comentarios en todas (ni en una exclusiva para los comentarios) sino solo en algunas de ellas.

  ¿Se puede hacer? ¿Alguien me explica como?

  Gracias por adelantado.

 5. Muy útil! lo hice y funciono!
  Estamos aprendiendo a usar sites de google para una materia de la facultad y el primer objetivo es poder crear un espacio en el que nuestros compañeros puedan comentar.
  sin embargo al igual que Jesus quiero ponerlo en todas las paginas y solo consegui hacerlo en la primera que lo hice. en las siguientes no pude.
  te dejo el site si podes darte una vuelta para ver cual puede ser el erro te lo agradezco
  https://sites.google.com/site/senderosypaseos/

  solo pudeo comentar en la parte de sugerencias y comentarios. en las demas que intento no pasa nada.

 6. Persevera y triunfaras! ni te molestes en pasar. ya comprendí mi error.

  Sepan todos es posible hacer esto y en todas las paginas que quieras

  Muchas gracias, con esto brillo en la clase

 7. en la URL que indica que tenemos que pegarla en nuestra página de google, me sale que el sitio web no brinda información adicional :/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.