Google apps i els menors de 13 anys

Español (Spanish)

Si tenim un Google apps for education, per defecte aquest problema no el tenim. El servei de Google+ ve desactivat i, per tant, podem crear usuaris de correu (amb accés a Google drive i Google sites) sense cap problema amb l’edat.
Però compte, que si activem el servei de Google+ podem tenir problemes. De fet, fa cosa d’un mes vaig decidir habilitar el servei per fer proves amb les comunitats virtuals. Tot funcionava correctament. Vaig crear una comunitat virtual amb els alumnes de 4t i ja comencem a usar-la.
Però de rebot, alguns alumnes de 2n d’ESO, van veure que estava actvitat i van crear-se un perfil a Google+. Molt bé per la seva iniciativa i autonomia, ja que ningú els havia explicat que estava activat ni com configurar-s’ho.
Problema: en crear-se un perfil de Google+ i no tenir l’edat corresponent, Google els va desactivar l’usuari. Això no es instantani, hi han passat un parell de setmanes, però els usuaris s’han acabat desactivant.
Per sort, com que és un Google apps for education l’administrador pot tornar-los a activar. De fet, el que pot fer és canviar-los l’edat, jurant i perjurant que la nova edat és certa i més gran que 13 anys.
Solució: per evitar haver de mentir amb l’edat, el que cal fer és desactivar el Google+ per tothom i activar-lo només per a un grups d’alumnes, els de 3r i 4t d’ESO. Ah, i també pels profes!
Per poder fer això, dins del panell de control del Google apps for education, a l’apartat dels Usuaris, caldrà crear suborganitzacions. Un cop creades, accediu a la pestanya serveis de la suborganització i activeu el servei de Google+.