Eliminar salts de línia en documents o fulls de càlcul

Español (Spanish) English

Fa temps que no faig cap entrada amb algun “truquet” tècnic. Sempre dubte si la gent els coneixerà i semblarà que descobreixo la sopa d’all. En tot cas, si ja ho coneixeu, passeu del post i llestos.

Aquest estiu he estat copiant unes quantes competències dels decrets del nou currículum per fer la nova versió del qViC. Els decrets es publiquen en PDF i clar, en copiar i enganxar en un full de càlcul o en un document de text, apareixen salts de línia.

Un parèntesi. Si es copia en fulls de càlcul, la cosa pot ser pitjor, ja que el text apareix en diverses cel·les.

Aquí la solució és senzilla. En lloc d’enganxar el text directament en la cel·la, cal enganxar-lo en la zona de les fórmules
D’aquesta manera ja ens queda el text en una sola cel·la.

Però anem al que ens interessava. El text enganxat conté salts de línia que no volem. En el cas de l’exemple de la imatge, després de textos, d’assumint, de dels i de i es produeix un salt de línia que no ens interessa.

Com ho fem per eliminar-los tots de cop i de manera automàtica?

La cosa és molt senzilla. Dins el menú Edita hi ha l’opció Cerca i substitueix (o directament les tecles Ctrl+H)

En el quadre de diàleg només cal indicar que se cerqui \n (que és el codi de salt de línia), que se substitueix per un espai en blanc (a la imatge, lògicament no es veu, però hi és!) i indicar que se Cerqui amb expressions regulars. Podem triar si fer-ho a tots els fulls, només en l’actual o en un interval concret.

La captura és d’un full de càlcul, però és pràcticament idèntica en documents de text. En prémer Substitueix-ho tot, els salts de línia desapareixeran i el text quedarà en una sola línia.

En el cas dels fulls de càlcul, podrem utilitzar les opcions d’ajustament del text per decidir com s’adapta el text a la cel·la.

I llestos, de manera senzilla podem copiar textos de PDFs i no haver d’anar eliminant els salts de línia de manera manual.

Español (Spanish) English

One thought on “Eliminar salts de línia en documents o fulls de càlcul

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.