Com crear un banc de recursos?

Español (Spanish) English

El setembre passat, el grup de moderadors de la comunitat GEG Espanya (del que tinc la sort de formar part) vam crear un banc de recursos per ordenar tot el material que es creava en les trobades de la comunitat i per afegir altres recursos que poguessin ser d’utilitat per a la comunitat.

La idea era fàcil. Poder accedir fàcilment a presentacions, vídeos i altres recursos. Però crèiem necessari afegir-hi una capa social, que es poguessin valorar els recursos i deixar comentaris.

El procés és simple. Qualsevol persona pot proposar un recurs a través d’un formulari. Algú revisa que el recurs sigui apropiat i tingui tota la informació i, quan el valida, apareix en un web on qualsevol persona el pot trobar, valorar i comentar.

Un banc de recursos pot ser molt útil en altres contextos. I, en el context educatiu, especialment. Per aquesta raó, l’equip de moderadors, fidels a la nostra idea de compartir i intercanviar experiències, la setmana passada vam publicar un article explicant com es va crear. D’aquesta manera qualsevol que tingui un compte G Suite, pot replicar el banc de recursos en el seu centre i aplicar-lo a altres necessitats.

En quines ocasions pot ser útil? Vegem alguns exemples.

  • Recomanacions de llibres: es pot crear un banc de recursos per tal que els alumnes puguin afegir llibres que han llegit i puguin comentar què els ha semblat. Així, quan algun alumne vol una recomanació, pot anar al banc i veure els llibres per categories i per valoracions.
  • Recomanacions de pel·lícules: igualment es pot realitzar un banc per a pel·lícules.
  • Recomanacions de jocs de taula.
  • Recomanacions de videojocs.

I la llista podria ser gairebé infinita. Els alumnes fan servir molts recursos. Intentar ordenar-los en un centre i ajudar a una bona elecció pot ser interessant. Això sí, cal pensar en la inversió de temps. Aquests bancs de recursos no poden crear-se sense moderació. Algun professor ha de supervisar el que s’afegeix i els comentaris que s’introdueixen.

Español (Spanish) English

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.