Permetre còpies de formularis (i de documents i presentacions)

Español (Spanish) English

Google Drive té alguns trucs una mica amagats que va bé conèixer. Alguns d’ells els utilitzo sense saber massa qui me’ls va explicar o on ho vaig llegir. I un d’ells és el de permetre fer còpies d’un formulari sense que ningú pugui editar el nostre formulari original.

Però comencem per veure com forçar un còpia d’un document. Anem a crear un enllaç que, en fer-hi clic, s’ofereixi la possibilitat de fer una còpia d’un document.

Només cal obrir el document i copiar la seva adreça. Per exemple:

https://docs.google.com/document/d/1plVHr-s9nRYT_IqecvSDAbdJXgz5FVNKTJqx1FSY8ak/edit

L’enllaç que força la còpia es construeix canviant el final de l’adreça. Cal substituir el /edit per un /copy.

https://docs.google.com/document/d/1plVHr-s9nRYT_IqecvSDAbdJXgz5FVNKTJqx1FSY8ak/copy

Això sí, per tal que funcioni hem de compartir el document amb permís de lectura per qualsevol persona que tingui l’enllaç.

I, justament això, és el que dificulta fer-ho amb formularis. Un formulari no té permís de lectura. Quan es crea un formulari, no cal compartir-lo amb lectura. Un formulari sempre està compartit amb totes les persones que en tinguin l’enllaç, i no es pot evitar (com a màxim es pot restringir als usuaris del domini si s’utilitza en un entorn G SUite for Education).

Un primera prova seria fer el mateix procediment que en els docs. Substituir el final per /copy. Però això i prou no funciona, ens apareix la pantalla que indica que no tenim permisos

Quina és llavors la solució? Primer cal crear una carpeta compartida en mode de lectura per qualsevol persona que en tingui l’enllaç.

Després cal moure el formulari a aquesta carpeta (d’aquesta manera és com si li donéssim al formulari permís de lectura addicional).

Finalment, obrim el formulari i copiem la seva adreça. Ara sí, si canviem el final de l’adreça /edit per /copy, tothom que segueixi l’enllaç tindrà l’oportunitat de fer-se una còpia del formulari i editar la còpia. En canvi, no podrà tocar el nostre formulari original (com a màxim el podrà respondre).

L’enllaç tindrà una forma semblant a la següent:

https://docs.google.com/forms/d/1aJ248ncctz7scju_Glmwgm4QsRM2_E5iXy1LrfYVz1w/edit

Español (Spanish) English

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.