Guia per programar i avaluar de manera competencial

En aquest article, signat per la Laia Palou i el Jaume Feliu, es presenta una infografia on es mostra una possible manera de programar i avaluar de manera competencial. Està enfocat clarament a l’ensenyament secundari obligatori a Catalunya. Hem dividit el procés en 4 estadis, començant pels ous, seguint per l’eruga, passant per la crisàlide i acabant per la papallona.

En un inici, el recurs havia de ser només una infografia. Però que de mica en mica s’ha anat expandint fins a convertir-se en 5 infografies i 6 vídeos. Qui sap si acabarà en forma de llibre per poder donar més recursos i exemples.

En tot cas, el recurs només presenta la manera com els autors i part del claustre de l’institut Salas i Xandri programa les seves matèries, projectes o unitats intentant aconseguir un aprenentatge competencial. No pretén ser l’única manera de fer-ho, ni tan sols la més correcta. És la manera com els autors ho fan, després de cinc anys d’experiència d’aplicació del decret d’ordenació de la secundària i de moltes hores de reflexions i intercanvi d’opinions entre els propis autors, entre el claustre del Salas i Xandri i entre molts altres docents amb els quals els autors han tingut relació gràcies a les formacions que han impartit. Tant de bo pugui ser útil a altres docents de secundària i ajudi en l’aprenentatge competencial dels seus alumnes.

https://view.genial.ly/5e5fcd9682b5130fe33c22ca

2 thoughts on “Guia per programar i avaluar de manera competencial

  1. Sí. Penso que també és important tenir en compte aspectes d’actitud quan qualifiquem una matèria i que una part de la nota de la matèria contempli aspectes com la implicació, participació, interès i motivació a l’hora d’aprendre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.