Formularis de Google per fer proves tipus test

Español (Spanish)

Fer formularis per fer proves tipus test amb els formularis de Google és força senzill, però com que els formularis són públics, també és senzill que els alumnes passin l’enllaç altres alumnes d’altres grups que encara no han fet la prova. En aquest article es mostra com crear aquestes proves i com evitar que altres alumnes hi accedeixin. És un mètode una mica rudimentari, però funciona bé

Primer de tot, com crear una prova tipus test. Només cal crear un formulari amb totes les preguntes que es vulgui. Després, s’ha de prémer la roda de configuració i triar l’opció Test d’autoevaluació.

S’activa i es desa. A cada pregunta, apareixerà a la part inferior esquerra, la possibilitat d’afegir un SOLUCIONARI.

No cal res més que indicar quin de les respostes és la correcte i quants punts val cada resposta. Així de senzill.

El problema, com deia, és que qualsevol alumne que tingui l’enllaç (perquè comença a fer la prova), pot enviar aquest enllaç a qualsevol company d’un altre grup. Aquest, podrà veure tota la prova sense problemes.

La solució que jo utilitzo és aprofitar l’opció d’anar a diferents seccions segons la resposta. La idea és molt senzilla. Primer de tots, apareixerà una pregunta per tal d’indicar un codi. Si s’encerta, es pot fer la prova, sinó, no es pot.

Anem a veure-ho pas per pas. Creem en el formulari dues seccions. Una on hi haurà la prova i una que no hi haurà res.

La primera secció que creem, és on estarà tota la prova, amb tantes preguntes com vulguem.

En la segona secció, no hi posarem cap pregunta.

Ja només ens inserir la pregunta del codi. Abans de les seccions que hem creat, just a sota de la capçalera del formulari, afegirem una pregunta. En el meu exemple hi poso 4 codis, per donar emoció. Però, de fet, podria ser una pregunta amb una sola resposta (així evitem que algun alumne s’equivoqui).

En aquesta pregunta del codi, si premem els 3 puntets, ens apareixerà el menú per accedir a Vés a la secció segons la resposta. En triar aquesta opció, al costat de cada resposta apareix la opció de triar a quina secció s’anirà.

Si el codi que donem per bo és, per exemple, el segon (2222), modificarem la resta de respostes perquè vagin a la secció del final. Només és segon codi portarà a la secció següent (que és la de la prova).

En el moment que els alumnes ja ha començat la prova i han passat tots a la secció de la prova, només cal editar el formulari i fer que totes les respostes portin a la secció 3 (Final).

Els alumnes poden seguir fent la prova sense problemes. Però si algun d’ells passa l’enllaç a un company, triï el codi que triï sempre anirà a la secció 3 (Final). Per tant, qualsevol altre alumnes només veuria el final

Si cal repetir la prova en un altre grup, només cal editar el formulari i tornar a fer que un codi porti a la secció següent. Com deia, si algú vol es pot fer amb una sola resposta i així hi ha menys error per part de l’alumnat.

ACTUALITZACIÓ:  un parell d’aclariments arran de dubtes que m’han consultat.

Primera: Cal tenir en compte que, normalment, en les proves tipus test només es deixa contestar un sol cop el formulari als alumnes. Dins de la configuració del formulari hi ha l’opció.

 Segona: en la configuració del TEST D’AUTOAVALUACIÓ, cal tenir en compte una opció. Per evitar que alumnes d’altres grups vegin la prova, cal triar l’opció de Publicar la nota més tard, després de la revisió manual.

Si es tria l’altra opció, als alumnes els apareix l’opció de consultar les seves respostes. Per tant, ja fora de classe un podria revisar les seves respostes i capturar les pantalles que volgués.

Quan tots els grups hagin fet la prova, llavors si es pot triar l’opció de publicar la nota Just després i així els alumnes veuran on s’han equivocat.

Español (Spanish)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.