Videotutorials del quadern virtual del professor

Español (Spanish)

No sé exactament el nombre de professors que utilitzen el quadern virtual del professor, però a partir de les consultes que rebo diria que ja és un nombre considerable.

Molta gent l’utilitza sense manual ni res, ja que és prou intuïtiu, però hi ha certs aspectes que, si es coneixen, faciliten i milloren l’ús de l’eina. 

En aquest sentit, he creat 4 videotutorials per facilitar l’aprenentatge i millorar l’ús que els professors en fan. No són molt complets, que llavors serien molt llargs i pesats, però donen pistes del que es pot fer. Sempre hi ha el manual on s’expliquen totes i cada una de les funcionalitats.

Trobareu els videotutorials al web del quadern virtual del professor

Screenshot 2016-08-27 at 13.23.18

o al canal del Youtube.

Screenshot 2016-08-27 at 13.24.49

Español (Spanish)

12 thoughts on “Videotutorials del quadern virtual del professor

 1. Jo hi ha aportacions que et faria per a millorar de cara al funcionament habitual del meu centre però no sé si t’interessa fer altres “versions” o valorar possibles canvis.

  1. Hola Ramon,
   les aportacions seran benvingudes, que igual també són interessants pel meu centre i les puc implementar.
   Això sí, fer diferents versions per a diferents centres no m’interessa, que ja prou de bòlit vaig amb el meu centre.

   1. Ok, en prenc nota. D’entrada veig que la coordinació amb els altres professors a ells els obliga a tenir més d’un full de càlcul, de vegades pot representar molt si tens vàries matèries.

    Altres aspectes interessants seria poder generar informes automàtics, del balanç de comportament o dels finals de notes trimestrals perquè el tutor imprimeixi o envii quasi automàticament a les famílies. També és útil per a poder controlar de més a prop el grup classe si no n’has pogut parlar directament amb altres company/es de feina.

    Una darrera cosa seria poder canviar els ítems avaluats: tipus T, M, A,… Crear un espai per poder-los canviar pot ser útil per treballar amb valors consensuats amb l’equip. En aquest sentit poder fer que els resultats finals fossin a format condicional, amb un ítem i no una nota, també seria collonut. Encara que l’ítem neixi d’un valor numèric.

    Hi ha algunes cosetes més que no tinc clar què passaria… jo estic al Rosselló i allí no hi ha les mateixes competències bàsiques, es poden canviar o eliminar columnes suposo sense generar error, no?

    1. Hola Ramon,

     algunes de les coses que anomenes, al meu centre ho fem amb el complement Assistatut. Aquest complement agafa les dades autompaticament de cada quadern virtual d’un equip docent i li mostra al tutor. Resums de faltes, de deures-material-treball-actitud, incidències, competències bàsiques i específiques…
     Pots trobar informació a:
     https://sites.google.com/site/assistatutcat/

     Altres possibilitats que anomenes me les apunto, que són molt interessants.

     Moltes gràcies!

 2. Jaume

  jo fa ja uns quants anys que em descarrego el teu quadern i en faig el meu excel i t’agraeixo molt la feina. Ara he sigut conscient que no t’havia donat mai les gràcies. Merci

  Montse

 3. Hola. Una vez abierta la hoja, si le damos a “Archivo-descargar como…” y lo bajamos a nuestro PC personal, podemos trabajar con la hoja aunque no tengamos internet? O solamente tiene funcionalidad teniendo conexión? Muchas gracias

  1. Sí, pero habrá algunas funcionalidades que con el cambio de formato (de Google Drive a Excel) dejaran de funcionar. Yo prefiero usar la posibilidad que ofrece Drive de trabajar sin conexió. Si se activa, cuando no hay internet, se puede acceder igual a Drive y utilizar las hojas. Cuando haya conexión, los cambios se sincronizaran.

   1. Muchísimas gracias. Supongo que solamente se podrá hacer desde Chrome, verdad? Bueno, voy a probar a ver. Muchísimas gracias y fenomenal trabajo!!!

 4. Hola Jaume.
  Ja fa tres anys que faig servir els teus quaderns virtuals, enhorabona per la feina.
  Aquest curs, com a mínim amb la plantilla de 3h setmanals, no em funcionava enviar notes als alumnes.
  He estat revisant l’script (no entenc gaire) i al final he trobat una solució; no sé si és la millor però funciona:
  he hagut d’esborrar una restricció: (a la primera línea tal com estava: no funcionava, a la segona sense la restricció, funciona). És extrany perquè al full de l’any passat funcionava sense canviar res…

  // if (columnanota!=’CANCEL’ && columnanota’B’ && columnanota.length===1){
  if (columnanota!=’CANCEL’ && columnanota>’B’ && columnanota.length===1){

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.