Web amb aplicacions per a Chromebooks

Español (Spanish) English

Imatge de Pierre Lecourt

Fa quasi dos anys que treballo amb Chromebooks amb els alumnes. La veritat és que n’estic molt content i entenc perfectament que cada cop més centres hi mostrin interès i el triïn com a ordinador pels alumnes.

Moltes persones em pregunten per la meva experiència. De totes les preguntes, la més habitual és sobre les aplicacions que utilitzem. Sempre hi ha el dubte si es troben a faltar aplicacions.

La veritat és que jo utilitzo habitualment un Chromebook com a eina de treball. A casa tinc algun ordinador amb Windows, però prefereixo treballar amb el Chromebook. Senyal que no trobo a faltar cap cosa. Però l’adaptació pot no ser senzilla.

Bàsicament, cal anar descobrint aplicacions alternatives a les que tots coneixem (Office, Gimp, Audacity…). N’hi ha que són evidents. Els documents, fulls de càlculs i presentacions de Google substitueixen amb molta naturalitat el Microsoft Office o el Libre Office. Altres però, no són tan evidents.

Al centre on estic vénen professors nous cada any i cal acompanyar-los en aquesta adaptació.  És per això que he creat un web on recullo les aplicacions que fem servir. De fet, aquest web té una doble funció:

  • Per començar, com deia, ajuda als professors nous (i als no tan nous) a trobar aplicacions per poder fer tasques que no són immediates amb les aplicacions de Google.
  • Però també ens permet posar ordre a les aplicacions que s’utilitzen al centre. Fa quatre anys ja escrivia sobre la necessitat d’unificar les eines 2.0 que utilitzem al centre (Eines 2.0: unificació dins del centre). Hi ha moltes aplicacions que fan coses molt similars i no crec que tingui massa sentit atabalar als alumnes utilitzant-ne una diferent cada professor.  Amb aquest web, unifiquem les eines que els alumnes ja coneixen i evitem utilitzar més aplicacions de les necessàries.

Com que diverses persones m’han demanat tenir accés a aquest web, he decidit fer-lo públic perquè tothom pugui utilitzar-lo si ho creu interessant. No pretén ser un llistat exhaustiu, ni tan sols indicar les millors aplicacions. Simplement s’hi indiquen les aplicacions que utilitzem al meu centre. A més, està en contínua revisió.

Aquí en teniu l’adreça per si us interessa: https://sites.google.com/view/apps-six

 

Español (Spanish) English

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.