Quadern virtual del professor, versió 3.1

Español (Spanish)

qv31Estem ja al tercer trimestre i molts equips directius comencen a planificar el curs que ve. Per la majoria de professors encara és d’hora, que prou feina tenim amb el tercer trimestre. Tot i això, i per qui vulgui anar preparant el proper curs i provant opcions, he publicat la versió 3.1 del Quadern virtual del professor, amb algunes novetats.

A part de corregir alguns errors detectats, aquesta nova versió, incorpora les següents novetats:

 • S’ha afegit una opció al menú per anar a la data actual. Només funcioni si s’està al full Sessions, Assistència o Actitud. Així no cal anar buscant la data amb la barra de desplaçam,ent horitzontal o vertical.
 • S’ha afegit un full, de nom Fitxa de l’alumne, que permet seleccionar l’alumne que es vol consultar i veure’n totes les dades del quadern (assistència, notes de totes les avaluacions, fotos, incidències de disciplina…).
 • S’ha configurat el full Disciplina per poder triar l’alumne d’un desplegables on surten elsnoms. Així no cal consultar el número d’alumne.
 • S’afegeix una columna al full Prog per posar observacions.
 • Es canvia el format de la data del full Sessions perquè aparegui el dia de la setmana a la data.
 • Es crea una opció al menú que permet recuperar automàticament les fotografies dels alumnes i els mails de les famílies, sempre i quan s’indiqui al full Dades del curs quin és aquest full.

Si volen utilitzar aquesta nova versió, podeu trobar-la a: http://qv.tecnocentres.org

Si ja esteu utilitzant una versió antiga del quadern, espereu a acabar el curs i en el proper utilitzeu el nou. El traspàs és complicat i no val la pena.

Español (Spanish)

21 thoughts on “Quadern virtual del professor, versió 3.1

 1. Hola Jaume,

  este año voy a probar tu cuaderno virtual del profesor. Me ha gustado mucho lo que he visto. A ver qué tal me apaño con el.
  Un saludo y gracias por compartir tu trabajo.

 2. Hola.Una eina magnífica el teu quadern virtual.Felicitats pel treball.Estic provant-lo i tinc un problema que no sé resoldre.A la fitxa de l’alumne no em bolca les dades del resum de competències.
  .L’error que hi figura és#REF! El valor del paràmetre 1 de la funció INDIRECT és “”Resum Comp’C4!”.No és una referència vàlida de cel·.la o interval.El full de Resum de Comp funciona bé i hi ha dades ja.
  La fórmula de la casella és
  =if($B$9=””;””;Indirect(“‘Resum Comp’!C”&row(vlookup($B$9;’Assistència’!$A$3:$C$42;3;FALSE))+1;True))
  T’agrairia que m’ajudares.Gràcies.

  1. Hola Teresa,
   la fórmula és correcte, però no sé com l’has copiada que hi ha caràcters diferents, però molt semblants.
   La teva fórmula és
   =if($B$9=””;””;Indirect(“‘Resum Comp’!C”&row(vlookup($B$9;’Assistència’!$A$3:$C$42;3;FALSE))+1;True))
   però les cometes que hi ha a la teva fórmula ” no funcionen. I el mateix amb la coma simple ‘.

   Per evitar problemes, obre una plantilla del quadern original, agafa les fórmules del full de la fitxa del alumne i copia-les al teu full. Així assegurem que les fórmules són correctes.

 3. Hola Jaume,he copiat la fórmula de la plantilla i el problema persistia.Ho he solucionat posant a la columna C del full d’assistència el número d’alumne que havia posat a la columna A,espere que estiga bé.
  Gràcies.
  Al full de l’alumne he detectat que els resultats del deures,treball a l’aula,material i actitud eixien canviats els positius i els negatius.Ho he solucionat canviant l’ordre i posant-ho com al full Resum Actitud.Ara em funciona tot molt bé.
  He provat també la teua plantilla de Corubrics i m’ha agradat molt.Gràcies per posar a l’abast de qui no sabem el teu treball.

  1. Perfecte Teresa, la solució és bona i et funcionarà bé.

   I gràcies per avisar de l’error dels + i els – a la fitxa de l’alumne. Certament haurien d’estar en el mateix ordre que en el full de Resum.

 4. Hola, estic mirant el programa i veure si el puc adaptar.
  Voldria fer-te una consulta sobre la barra on hem de posar el % del pes de cada apartat.
  Si posem diferents % a diferents activitats, el total final ha de ser 100%, però a la fila de sota amb les diferents notes que anem posant, la fórmula que fa la mitja té en compte el pes de cada % o simplement fa la mitja de les notes ?

  Salutacions i gràcies per tot
  Francesc

  1. Hola Francesc,

   la fórmula fa la mitjana ponderad amb els %. Per tant, una activitat amb un 20% comptarà el doble que una amb el 10%.
   Aquest és el sentit d’indicar el % de cada activitat.
   I, si et cal, pots posar un 0% i aquella activitat no es tindrà en compte en la mitjana.

 5. Gracias por compartir la aplicación.

  Quisiera saber si es posible poner cuatro periodos.
  Ya que son 4 periodos en los que se divide el año escolar.

  Mil gracias

  1. La aplicación esta desarrollada para tres periodos lectivos y para adaptarla a cuatro requeriría mucho trabajo, ya que hay que cambiar celdas, fórmulas y el script.

 6. Hola Jaume,

  Primer de tot felicitar-te per l’eina. Estic intenant ampliar el grup a més alumnes 50. Però no m’ensurto hi ha alguna opció? És possible?

  Moltes Gràcies!

 7. Hola. Enhorabuena por tu trabajo. Una duda: si en el insti no hay internet, la hoja de cálculo funciona igual? Es decir, yo me bajaré las hojas a mi PC y me lo llevaré a clase, pero en las clases no hay internet. Puedo hacer todo (poner faltas, incidencias, etc.) sin necesidad de estar conectado? Y otra cosa: cuando vamos a descargas las hojas, si le decimos que no queremos hacer una copia en google drive, afectaría en algo? Muchas gracias por adelantado.

  1. Google Drive permite trabajar sin conexión:
   https://support.google.com/drive/answer/2375012?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=es

   De esta manera, con tu ordenador, cuando estés en clase y abras en el navegador Chrome Google Drive, se te mostrarà la còpia en local que se ha realizado en segundo plano. Podrás utilizar-lo sin problemas (escepto las opcions del menú, que lleva scrits asociados) y luego en casa, cuando el ordenador se conecte, actulizará autmáticamente los datos.

   Si te descargas la plantilla en tu ordenadors, en formato Excel, se produce un cambio de formato. Eso produce algunos cambios de errores en la conversión y podría ser que alguna parte no te funcionara correctamente. En versiones anteriores lo había provado y descarté esta opción. Igual con los años ha mejorado la conversión de formato y ahora es mejor, lo desconozco.

 8. Enhorabona pel teu treball.

  Aquest any és la primera vegada que el faig anar,i m´ha sorgit el primer dubte, quan indiques els percentatges de les notes de les diferents activitats al final té que sumar 100%, però si treballes amb una UF, i encara estas al primer NF i això suma 42,4%, com ho calcules? En aquest cas necessito una nota orientativa?

  Moltes gràcies

  1. Hola Marta,

   disculpa però em perdo una mica, que no faig classe a cicles formatius. Conec que és la UF, però no la NF.
   En tot cas, entenc que deu ser una part de la UF. Els percentatges sempre els pots canviar, així que sí la NF és un 42,2% de la UF però has de donar una nota, jo faria el següent.
   Indicaria les activitats de la NF amb totes les seves notes i posaria un percentatge perquè sumes 100%. Així trindria la nota final de la NF.
   Llavors, crearia una activitat nova que es digues FINAL NF, li assignaria un pes del 42,4%. Totes les activitats que havia puntuat anteriorment, els assignaria un pes del 0%.

   No sé si et pot servir.

  1. El cuaderno no se descarga, se usa online. Se guarda en Drive y se puede acceder des de cualquier dispositivo con connexión a internet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.