Rúbriques amb el nou format de Google Forms

Español (Spanish)

Amb el nou format això canvia. Es crea un fitxer per al formulari i un altre independent per a les respostes. Així la reutilització és immediata.

En la configuració del formulari, s’indica quin full de càlcul de Google Drive servirà per les respostes (pot ser un d’existent o un de nou). Quan els usuaris responguin el formulari, en el full de càlcul apareixeran les respostes.
Quan es vulgui tornar a utilitzar el formulari, només caldrà entrar-hi i indicar que les respostes vagin a un altre full de càlcul.
Això és aplicable, entre moltes altres coses, a l’avaluació per rúbriques. Per l’experiència que tinc dels darrers cursos, entre el professorat l’avaluació per rúbriques és molt ben acollida, però la seva utilització es veu frenada per la complicació d’utilitzar eines informàtiques per recollir dades i gestionar-les de forma eficient.

Amb aquest nou format de Google Forms, crear plantilles per als professors és força senzill.

 • Es poden crear formularis que siguin les rúbriques consensuades pel claustre, per tal les puguin utilitzar els alumnes per coavaluar-se o el professor per avaluar als alumnes.
 • Es poden crear fulls de càlculs on es faci l’anàlisi d’aquestes rúbriques: que es pugui veure quines respostes ha rebut cada alumne, si ha millorat respecte a una avaluació anterior, veure agrupacions per grup classe, calcular una nota d’aquella rúbrica (tot i que això presenta moltes dificultats, ja que passar de l’avaluació qualitativa a la quantitativa no és gens senzill)…
Si el centre té aquestes plantilles a punt, el professor només ha de fer-se una copia del formulari rúbrica que vol utilitzar, fer-se una còpia del full de càlcul d’anàlisi de respostes i configurar-ho per tal que les respostes vagin al full correcte.
La idea és prepara-ho tot per tal que el professorat no hagi de perdre temps (i motivació) preparant fulls de càlcul i formularis, sinó que realment inverteixi el temps en aplicar-ho a l’aula.

Español (Spanish)

Posted in TIC

2 thoughts on “Rúbriques amb el nou format de Google Forms

  1. Hola Boss Petit,
   si que es pot desar com a plantilla. Però llavors tindràs molts fitxers. Per cada cop que passis el formulari, hauràs de crear un formulari nou a partir de la plantilla. Per tant, tindràs dos fulls. Un pel formulari i un per les respostes. Si passes el formulari 10 cops, 20 fulls.
   Utilitzant l’opció de canviar el full de destí de les respostes, només tindràs un formulari i diversos fulls de respostes. Si passes el formulari 10 cops, només tindràs 11 fulls.
   Per mi és més ordenat, si sempre passes el mateix formulari, tenir només un formulari i diferents fulls per les respostes.

   El problema que tenen els formularis de Google i que no han solucionat en la nova versió, és la preparació del full de respostes. Seria interessant tenir totes les fórmules de càlcul abans de passar el formulari, així un cop contestat ja està la feina feta. Però això no es pot fer. Quan les respostes van al full, hi entren inserint-se. De tal manera que les fórmules es desmunten.
   Per exemple, si tens el full de respotes preparat amb la fórmula SUM(B1:D1), per sumar uns determinats nombres de la primera resposta, quan es faci aquesta resposta automàticament es canviarà la fórmula per SUM(B2:D2), ja que la resposta s’ha fet com si haguéssim inserit una fila.

   Això fa que preparar fulls de càlculs de respostes sigui una mica més pesat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.