Comentant documents fets per un grup d’alumnes

Español (Spanish)

Cada cop tinc més clar que molt més important que les notes és fer comentaris als alumnes. Quines coses han fet bé i quines poden millorar. No és el primer cop que explico que no s’hi val a posar una tasca als alumnes i un cop l’han lliurat puntuar-la. És molt més efectiu per a l’aprenentatge que, un cop han lliurat la tasca, els fem comentaris per tal que la millorin. Així anirem veient com entenen els seus errors i van millorant les tasques. Per tant, aprenen.

En una entrada anterior ja insistia en aquesta idea, tot aprofitant els comentaris que es poden fer en els documents de Google. En aquesta entrada veurem la limitació que té això quan el document és d’un grup (i no d’un sol alumne) i com podem solucionar-ho.

Quan en un document de Google (o presentació o full de càlcul) inserim un comentari, automàticament el propietari en rep un correu d’avís. Només cal seleccionar una part de text, triar la icona de comentari i escriure el que considerem.

 

L’alumne, quan obri el document, podrà afegir un comentari si ho creu convenient i marcar el comentari del professor com a RESOLT.

Si el treball es fa en grup, podem tenir un problema. El mail d’avís que un professor ha comentat el document només el rebrà el propietari del document. Amb sort, només un dels alumnes rebrà l’avís que el professor ha fet un comentari. I dic amb sort perquè pot ser que el document l’hagi creat el professor per tenir-ne més control. En aquest cas, cap alumne rebrà el comentari. I, per tant, difícilment podran arreglar-ho.

Els comentaris de Google ofereixen una possibilitat senzilla de solucionar aquest problema i aconseguir que tots els alumnes rebin un correu avisant del comentari.

Només cal que afegim al comentari un signe + i el nom o l’adreça de correu d’un alumne. Això provocarà que aquell alumne també rebi un correu avisant del comentari. Si hi ha més d’un alumne que ha fet el document, podem afegir més signes + i més noms d’alumnes.

 

A més, si ho considerem oportú, podem assignar-li el comentari a un alumne en concret, de tal manera que tots rebran l’avís i, a més, tots sabran qui volem que el resolgui.

Això sí, cal tenir present que l’enviament del correu no sempre és instantani. Alguns cops a mi m’ha tardat més de mitja hora.

Español (Spanish)

One thought on “Comentant documents fets per un grup d’alumnes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.