Versió del quadern competencial (qViC)

Español (Spanish)

Aquesta setmana he publicat una nova versió del quadern virtual del professor competencial (qViC).

De fet, l’anterior versió era de l’octubre i estava en mode BETA (en aquest article la presentava). El Departament d’Educació català va treure l’ordre d’avaluació el juliol passat i sobre la marxa vam anar creant un quadern per poder qualificar competencialment. Un any després, he publicat una versió amb una mica més de cara i ulls, tot i que no ha canviat la idea de base.

El qViC només l’he fet en català i no tinc previst fer cap traducció simplement perquè està totalment adaptat a la normativa catalana. A Catalunya el Departament va publicar un Decret al 2015 on detallava les dimensions de cada àmbit i les competències bàsiques de cada àmbit. Concretament i sumant tots els àmbits, els alumnes al final de l’ESO han de ser competents en 106 competències.

La veritat és que n’estem aprenent tots plegats mica en mica, però a mi m’agrada la filosofia d’avaluar i qualificar si l’alumne és competent, enlloc d’anar puntuant tasques concretes i fer-ne una mitjana ponderada.

Però aquesta especificitat fa que, de moment, no tingui gaire aplicació a altres comunitats autònomes. Si no s’han definit les dimensions i competències de cada un dels àmbits, el qViC no té sentit.

A més, també he tret una nova versió de l’Assistatut, que he anomenat qAT, que s’adapta a aquest nou qViC, que permet que el tutor accedeixi a tot la informació que el professorat introdueix en els qViC. El funcionament és pràcticament igual que l’Assistatut.

En els següents enllaços teniu més informació:

qViC

qAT

Español (Spanish)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada