Google apps i els menors de 13 anys

Si tenim un Google apps for education, per defecte aquest problema no el tenim. El servei de Google+ ve desactivat i, per tant, podem crear usuaris de correu (amb accés a Google drive i Google sites) sense cap problema amb l’edat.
Però compte, que si activem el servei de Google+ podem tenir problemes. De fet, fa cosa d’un mes vaig decidir habilitar el servei per fer proves amb les comunitats virtuals. Tot funcionava correctament. Vaig crear una comunitat virtual amb els alumnes de 4t i ja comencem a usar-la.
Però de rebot, alguns alumnes de 2n d’ESO, van veure que estava actvitat i van crear-se un perfil a Google+. Molt bé per la seva iniciativa i autonomia, ja que ningú els havia explicat que estava activat ni com configurar-s’ho.
Problema: en crear-se un perfil de Google+ i no tenir l’edat corresponent, Google els va desactivar l’usuari. Això no es instantani, hi han passat un parell de setmanes, però els usuaris s’han acabat desactivant.
Per sort, com que és un Google apps for education l’administrador pot tornar-los a activar. De fet, el que pot fer és canviar-los l’edat, jurant i perjurant que la nova edat és certa i més gran que 13 anys.
Solució: per evitar haver de mentir amb l’edat, el que cal fer és desactivar el Google+ per tothom i activar-lo només per a un grups d’alumnes, els de 3r i 4t d’ESO. Ah, i també pels profes!
Per poder fer això, dins del panell de control del Google apps for education, a l’apartat dels Usuaris, caldrà crear suborganitzacions. Un cop creades, accediu a la pestanya serveis de la suborganització i activeu el servei de Google+.

esEspañol (Spanish)

5 Responses to “Google apps i els menors de 13 anys”

 1. Manel ha dit:

  Hola, Jaume,

  Solo una consulta: ¿se puede configurar el correo de forma que solo se pueda trabajar con él en el colegio o instituto y en casa no se pueda acceder?
  Tengo algunos padres muy acalorados con el tema.

  Saludos

 2. Francisco Losa ha dit:

  Buenos días Jaume,

  Soy secretario y coordinador TIC de un centro de primaria y primer ciclo de secundaria en El Gastor, un pueblo de la provincia de Cádiz. Acabamos de instaurar Google Classroom en el cole, pero antes de crear la cuenta de Gmail para el alumnado, queremos tener bien asentado el tema de las bases legales en lo referente a la minoría de edad de los chicos y chicas.

  En <> dicen lo siguiente “Google Apps for Education no tiene restricción de edad, algo que facilita el trabajo de muchos docentes que se encontraban con el requisito de que los estudiantes debían tener más de 13 años para abrir una cuenta de correo electrónico en Gmail” en este mismo articulo, le referencian con este mismo post sobre el que estoy escribiendo, pues bien, mi duda es que no se donde mirar o encontrar información legal al respecto ni tampoco donde especifican en Google que los menores de 13 años no tienen restricción de edad y los motivos por los que no la tienen.

  ¿Podría indicarme donde poder consultar esta información?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada