Nova versió del Quadern Virtual del Professor, la v4.2

caCatalà (Catalan) esEspañol (Spanish)

Ja fa uns quants anys que vaig començar aquest blog i el primer article va ser per compartir el Quadern Virtual del Professor. Ara acabo d’actualitzar-lo de cara al proper curs, publicant la versió 4.2.

Pels que no el conegueu, no és res més que un full de càlcul, amb un script associat, que substitueix a la típica llibreta de notes on anotem el seguiment dels alumnes. L’avantatge és que està al núvol (Google Drive) i, per tant, és accessible des de qualsevol dispositiu. I, en ser digital, és molt senzill obtenir resums, càlculs i estadístiques. Us animo a que passeu per qv.tecnocentres.org i el remeneu una estona.

Pels que ja el conegueu, aquestes són les novetats d’aquesta versió:

 • Un petit canvi cromàtic, tot i que no sé si ha millorat gaire. Reconec que el disseny gràfic no és el meu fort.
 • Per accelerar la càrrega del quaderm, els dies festius ja no es marquen sols. Ara, un cop introduïts, cal triar l’opció del menú que els marca tots.
 • S’afegeix una opció al menú per tal de poder enviar qualificacions a les famílies.
 • En aquesta versió, quan s’envia una incidència a una família, l’alumne en rep un còpia (si s’han indicat els correus de família i de l’alumne al full Contacte).
 • S’indica el % d’assistència en el full Resum Assistència i en la fitxa de l’alumne.
 • En les qualificacions de les activitats es poden afegir comentaris (amb l’opció “Inserir Notes” del botó dret). En enviar qualificacions a alumnes o a famílies s’ofereix la possibilitat també d’enviar els comentaris.
 • S’afegeix una columna per afegir punts a la nota final de cada avaluació (Punts extres). Així, si algún alumne lliura tasques voluntàries, se li poden sumar unes dècimes a la nota final. En versions anteriors hi havia l’opció de fer que les activitats sumessin més del 100%, però en aquesta no serveix. Quan un alumne no fa una activitat, es pot puntuar ambun 0 (i li farà mitjana) o se li pot deixar en blanc, i es presentarà la mitjana ponderada sense tenir en compte aquella activitat.
 • S’afegeixen diferents tipus d’incidències (Acumulació de retards, Rendiment acadèmic…)
 • Es permet enviar més d’una incidència a la vegada, indicant els nombres separats per comes.
 • En la fitxa de l’alumne apareix un gràfic radial de l’assoliment de competències per avaluacions.
 • Les notes finals de cada avaluació apareixen amb les lletres dels assoliments: NA, AS, AN i AE. En la versió en castellà això no passa, ja que fora de Catalunya no s’utilitza aquesta nomenclatura.

A més, com en tota nova versió, es corregeixen errors que s’havien detectat.

Els centres on tots els professors utilitzen el Quadern, poden utilitzar la plantilla del tutor que recull dades de tots els quaderns. Aquesta plantilla rep el nom d’Assistatut. La setmana que ve en publicaré la nova versió adaptada al nou curs.

Podeu trobar la nova plantilla i totes les instruccions de funcionament al següent web:

http://qv.tecnocentres.org

Espero que us sigui útil.

 

caCatalà (Catalan) esEspañol (Spanish)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.